Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje eind mei op oefenstage in Zuid-Amerika

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2018, 10:00

Jong Oranje reist voor het eerst in de geschiedenis af naar Zuid-Amerika voor een trainingsstage. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje vertrekt eind mei naar Zuid-Amerika en speelt daar twee oefenwedstrijden, tegen de Onder 21-teams van Bolivia en Paraguay. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Jong Oranje een trainingskamp belegt in Zuid-Amerika.

Jong Oranje-coach Art Langeler: “We willen als bond de spelers ervaringen bieden die ze bij de clubs niet zo vaak krijgen, namelijk oefenen tegen andere speelstijlen in een onbekende omgeving. In goed overleg met de clubs hebben we daarom deze trip gepland. Het is geweldig en leerzaam voor jonge spelers om deze wedstrijden te kunnen spelen. Een ervaring die ze gaat helpen in hun weg naar het internationale topvoetbal.”

Naast een nieuwe ervaring voor de spelers dient de intercontinentale oefenstage als voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatieduels tegen concurrenten Engeland en Schotland in september.

Verder afreizen

Jong Oranje speelt vrijdag 25 mei in en tegen Bolivia (aftrap 16.00 uur lokale tijd) in het Ramon Tahuichi Aguilera Stadium in Santa Cruz de la Sierra, waarna het verder afreist naar Asunción in Paraguay voor de oefenwedstrijd op dinsdag 29 mei tegen Jong Paraguay. Dit duel wordt gespeeld in het Defensores Del Chano Stadium in hoofdstad Asunción. Het tijdstip is nog niet bekend.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen