Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Art Langeler: nieuwe gezichten in voorlopige selectie Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
9 maart 2018, 11:45

Art Langeler in gesprek met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman tijdens de tweedaagse trainingsstage van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

In de voorlopige selectie van Jong Oranje heb ik een paar nieuwe namen opgenomen. Nou ja nieuw, een aantal van deze jongens heeft gespeeld voor Onder 20 of andere nationale jeugdteams. De manier van werken bij Jong Oranje zal dan ook niet vreemd voor ze zijn. Ik wil de keuze voor die jongens graag uitleggen.

Bart Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop staat eigenlijk al langere tijd op de lijst om opgeroepen te worden maar de afgelopen interland-weken was hij steeds geblesseerd. Bart is een rechtsback die ook centraal of op het middenveld zou kunnen spelen. Bij Feyenoord heeft hij dit seizoen vaak in de basis gestaan en het goed gedaan. De afgelopen tweedaagse was hij ook aanwezig dus eigenlijk al een bekend gezicht.

Philippe Sandler

Philippe Sandler maakt een stormachtige ontwikkeling door bij PEC Zwolle. Vorig seizoen eigenlijk ook al maar dat was toen nog niet zichtbaar voor het grote publiek. Nu hij alles speelt bij PEC en steeds constanter blijkt, is dat niet alleen de KNVB opgevallen. De transfer naar Manchester City is een beloning voor zijn prestaties en mooi voor hem en PEC Zwolle. Philippe is een centrale verdediger met extra aanvallende kwaliteiten. Zijn inspeel-pass door de linies en / of indribbel-acties in het middenveld kunnen het verschil maken tegen een verdedigend ingestelde tegenstander. Hij was ook bij de afgelopen tweedaagse. 

Phillippe Sandler en Michel Vlap lopen voorop tijdens de trainingsstage van Jong Oranje.

Teun Koopmeiners

Teun speelt al maanden in de basis bij AZ als linker middenvelder en doet dit erg goed. Hij is al heel volwassen voor zijn leeftijd, leest het spel en zorgt voor een goede balans in het team van AZ. Zowel Philippe als Teun hebben al veel wedstrijden gespeeld voor Onder 20 dit seizoen en weten dus precies hoe we spelen en trainen. Dwight Lodeweges en ik hadden hier goed overleg over en deden veel samen.

Juninho Bacuna

Juninho Bacuna is daar een voorbeeld van. Hij heeft ook meegedaan bij Onder 20 en rook vorig seizoen tijdens een tweedaagse al even aan Jong Oranje. Juninho is een middenvelder met gif in zijn lijf zoals we dat zo mooi zeggen. Voetballend sterk en de laatste weken ook weer dominant aanwezig bij FC Groningen. Dat is best wel lastig in een team dat een moeilijk seizoen draait. De laatste tijd laat hij goede dingen zien. Enkele weken geleden werd dat beeld nog maar eens  bevestigd bij mijn bezoek aan VVV-FC Groningen.

Pelle Clement

In januari ben ik bij Jaap Stam geweest in Reading, dat in de Engelse Championship speelt. Ik ken Jaap goed. We hebben ruim vier jaar samen gewerkt bij PEC Zwolle. Het was leuk om weer even met hem te sparren. Maar ik was daar vooral voor Pelle Clement. Een speler die van Ajax naar Reading is gegaan. Hij speelde de eerste seizoenshelft niet zoveel maar de laatste weken wel. En goed, zodat hij in beeld komt voor Jong Oranje. Het is altijd prettig als ik een speler al even gezien en gesproken heb, wellicht maakt hij zijn opwachting in de definitieve selectie. Omdat er twee aanvallers van Jong Oranje bij Ronald Koeman in de voorlopige selectie zitten (Steven Bergwijn en Justin Kluivert) hebben we ruimte voor nieuwe spelers in de voorhoede. 

Vito van Crooy

Daarom heb ik ook Vito van Crooy in de voorlopige selectie opgenomen. Vito mag niet meer spelen in Onder 20, daar is te oud voor. Vorig seizoen is hij een keer mee geweest met Jong Oranje en eigenlijk altijd wel in beeld gebleven om een keer aan te sluiten. Met VVV doet hij het erg goed. Vito is een moderne buitenspeler die ook op het middenveld kan spelen. Een grote kwaliteit is zijn scorend vermogen, daarnaast kan hij gewoon erg goed voetballen. 

Vito van Crooy in actie tegen Jong Portugal in 2016.

Arnaut Groeneveld

Hetzelfde geld voor Arnaut Groeneveld, die ik nog goed ken van zijn tijd bij PSV. Hij maakt een geweldige ontwikkeling door en is bij NEC de gevaarlijkste aanvaller. Arnaut is bovendien een fijne gedreven jongen, die er er alles voor wil doen. Arnaut mag nog zowel voor Jong Oranje als voor Onder 20 spelen.  Als hij niet bij de definitieve selectie zit van Jong Oranje schuift hij automatisch door naar de selectie van Onder 20. 

Carel Eiting

Voor Carel Eiting geldt dit ook. Hij is een hele slimme middenvelder die de snelheid van de bal beheerst. Hier bedoel ik mee dat zijn passes allemaal op de juiste snelheid zijn, zelden te hard of te zacht. Dit is een kwaliteit die lang niet alle spelers hebben. Carel heeft de laatste weken een aantal keren meegespeeld met Ajax 1 en maakt dus grote stappen!

Michel Vlap

Michel Vlap heeft al veel gespeeld voor de nationale jeugdteams en dit seizoen is hij bij Heerenveen regelmatig basisspeler. Een speler met een hele mooie stijl, technisch zeer vaardig. Michel heeft bovendien een grote drive. Tijdens de tweedaagse maakte hij een goede indruk.

Definitieve selectie

In de voorlopige selectie van Oranje zit een aantal spelers dat ook nog voor Jong Oranje mag uitkomen. Matthijs de Ligt, Timothy Fosu Mensah, Donny van de Beek, Guus Til, Justin Kluivert en Steven Bergwijn. Het is geweldig voor hen dat ze bij Oranje op de lijst staan. De jongens die uiteindelijk niet geselecteerd worden voor de definitieve selectie van Ronald Koeman sluiten bij Jong Oranje aan, net zoals de jongens van Jong Oranje kunnen doorschuiven naar Onder 20. Zo is er voor alle potentials internationaal voetbal in de maand maart, goede zaak!  

Volgende week zullen we zien hoe de definitieve selecties eruit gaan zien, maar met het potentieel aan talent zit het wel goed zoals beschreven. Het is mooi om te zien dat er weer een grote groep grote talenten staat te popelen zich te laten zien bij de nationale teams.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen