Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Art Langeler: 'Enthousiast over de plannen'

KNVB Media
KNVB Media
16 februari 2018, 13:15

Art Langeler is blij dat de nieuwe plannen echt over voetbal gaan. - Foto: KNVB Media

Het zijn intensieve weken bij de bond op het moment. Onder 16 en Onder 17 hebben hun vierlandentoernooi in Portugal bevredigend afgesloten. Onder 17 weet waar het zich op moet richten op de weg naar de Eliteronde over een paar weken en Onder 16 heeft een uitstekende ervaring gehad met drie gelijke spelen tegen Europese toplanden.

Ondertussen is Peter van der Veen (KNVB-coach Onder 15 en Onder 16) alweer in Italië om met Onder 15 twee keer te spelen tegen Italië. De eerste wedstrijd is al gespeeld en gewonnen door de Hollanders, met 0-2. We zijn als teams in ieder geval qua resultaat goed onderweg.

Tweedaagsen

Maandag en dinsdag zijn er tweedaagsen voor Jong Oranje en Onder 18. Na intensief overleg met de clubs starten we maandag met Jong Oranje met achttien spelers. We hebben een mooi en intensief programma om het team weer iets verder te helpen in de weg naar kwalificatie voor het EK 2019.

Leuk om te zien dat er steeds meer vertegenwoordigende teams op de KNVB Campus in Zeist hun stages en voorbereidingen plannen en afleggen. Het KNVB-centrum straalt meer en meer topsport uit in al zijn geledingen.

Nieuwe bondscoach

Leuk dat steeds meer teams in Zeist hun stages en voorbereidingen plannen

Ondertussen is de nieuwe bondscoach begonnen met zijn werkzaamheden. Na een goed overleg zijn de te volgen wedstrijden verdeeld en is er een overdracht geweest van de scouts van Oranje over de potentials.

Met andere woorden; ongeveer veertig spelers zijn doorgenomen met rapportages, beelden en verwachtingen zodat de nieuwe staf van Oranje goed voorbereid kan starten met hun taken. Een aantal mensen is hier behoorlijk druk mee geweest de afgelopen weken en maanden. Goed gedaan!

Intensief

De komende weken volgen we een aantal spelers nog intensief naar de interlandperiode van maart. Eric Gudde en ik zijn de afgelopen weken langs een aantal clubs geweest om met de technisch verantwoordelijken het programma van Oranje en Jong Oranje door te nemen. Wederom valt op dat er eenduidigheid is en we in een goede richting kunnen overleggen en dus samenwerken. De programma’s van de clubs en de nationale teams kunnen nog wel wat botsen. Vandaar dat het belangrijk is hier goede afspraken over te maken. Dit is volgens mij goed gelukt.

Binnen het bondsgebouw zijn er constant en doorlopend plannen, verwachtingen en overleggen om te komen tot een goede richting van het voetbaltechnische stuk. Op het moment zit er een soort van vacuüm merken we. Het is wachten op de start van Nico-Jan Hoogma om beslissingen te kunnen nemen.

Nieuw plan

Nieuwe plan gaat echt over voetbal

Er zijn de laatste acht maanden een hoop zaken aangepakt en verpakt in een nieuw plan. Dit plan wacht op concretisering, iets waar de directie van de KNVB mee aan de slag moet. Op de werkvloer is er in good practice een aantal grote stappen gezet in een goede richting. Dit is ook een proces dat al een paar jaar loopt.

In de waan van de dag en door de wat achterblijvende prestaties van het Nederlands elftal is er geen aandacht voor, maar er staan echt een aantal mooie projecten in de steigers. Die gaan niet over commercie, merchandise, klantonderzoeken of fandatabases, maar allemaal direct en primair over voetbal.

Oprecht benieuwd

Plannen voor de cursussen, plannen voor de nationale jeugdteams, plannen voor scholing intern, competitie-opzet en een goed plan voor trainers/coaches van de bond, etc. De komende weken zal blijken hoe de gedachten zijn aan de bovenkant van onze organisatie omtrent deze zaken en op welke termijn we kunnen doorpakken. Ik ben enthousiast over de plannen, positief over de richting en oprecht benieuwd!

Eerst maandag en dinsdag aan de slag met hetgeen waar ik primair voor ben aangenomen en waar ik de meeste energie uithaal; aan de slag met de grootste Nederlandse talenten op en om het veld!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen