Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Art Langeler: Laatste wedstrijd dit kalenderjaar

KNVB Media
KNVB Media
4 november 2017, 11:15

Jong Oranje speelt vrijdag 10 november op De Vijverberg tegen Jong Andorra. - Foto: KNVB Media

Wekelijks schrijft KNVB-coach Art Langeler een blog op OnsOranje. Deze week schrijft hij over de aankomende interland van Jong Oranje en de voorbereiding daarop.

Onze laatste wedstrijd dit kalenderjaar is 10 november tegen Andorra. In de selectie een paar wisselingen: Rick van Drongelen is er weer bij na een blessure, Jaïro Riedewald is er ten opzichte van de vorige selectie niet bij deze keer. Drie keepers, zes verdedigers, vijf middenvelders en vijf aanvallers maken de selectie van negentien man compleet.

Onder 20

Het Nederlands team onder 20 jaar speelt twee wedstrijden deze periode. Dit betekent dat een aantal spelers na de wedstrijd van Jong Oranje aansluit bij deze groep. Zij gaan in en tegen Italië spelen, dinsdag 13 november. Voor Jong Oranje is het natuurlijk van groot belang te winnen. De stand is op het moment zo dat we moeten aanhaken; we kunnen ons geen puntverlies veroorloven tegen deze ploeg.

Rick van Drongelen is terug bij Jong Oranje na een blessure.

Lastige wedstrijd

Op voorhand moeten we ons serieus en goed voorbereiden op deze klus

Toch, na het kijken van de wedstrijd Andorra – Engeland van de vorige interlandperiode, kan dit maar zo een hele lastige wedstrijd worden. Engeland won uiteindelijk moeizaam met 0-1, iets wat de toplanden tekent. Slecht spelen, maar toch gewoon winnen. Ik speel liever goed en win, maar op voorhand moeten we ons serieus en goed voorbereiden op deze klus.

Na de wedstrijd sluiten we met het team de interlandperiode 2017 af met een evaluatie en een (denk ik) leuke activiteit. Alle spelers nodigen twee famlieleden/bekenden uit waar zij voor gaan koken. In een walking dinner integreren we zo wat met elkaar en kan een ieder genieten van de kookkunsten van de spelers.

2018

Ondertussen zijn we al druk bezig met het programma voor 2018. Voor Jong Oranje proberen we een tweedaagse te organiseren, ergens in de periode januari/februari, met juist aandacht voor de randzaken van het voetbal. Met andere woorden: het gaat hier niet zozeer over hard trainen, maar om zaken die bij de jongens spelen om dat primaire proces heen. Vorig jaar hebben we hier bijvoorbeeld Erben Wennemars en André Ooijer wat laten vertellen over het omgaan met tegenslag, op individueel nivo als wel op teamniveau. Zeer inspirerend en interessant!

Verder willen we met Jong Oranje graag in mei 2018 een intercontinentale trip maken. We zijn druk in onderhandeling met een aantal landen. Dit lijkt te gaan lukken.

Hoofd-jeugdopleidingen

"De komende tijd zullen we intensiever gaan samenwerken met de hoofd-jeugdopleidingen."

Om dit allemaal goed vorm te geven kunnen we natuurlijk niet zonder de clubs. Mede in dat kader was er gisteren, vrijdag, een dag in Zeist met alle hoofd-jeugdopleidingen van Nederland. Met hen hebben we gespard over competitie-opzet, kennis gedeeld, een programma voor dit jaar gemaakt (we gaan ook voor deze HJO’s een tweedaagse organiseren waarin we diep kunnen ingaan op de zaken die spelen) maar ook geboomd over de nationale jeugdteams en hun programma.

Ik ben hier zeer positief over, de collega’s zijn dit ook en willen graag vooruit met het Nederlandse voetbal, zowel op clubniveau als nationaal. De komende tijd zullen we intensiever samen gaan werken om te komen tot het beste programma. Bovendien gaan we ons buigen over de toekomst van het voetbalspel. Dat is altijd, maar zeker in deze tijd een grote prioriteit.

Maar first things first: met goede moed en vol energie naar komende week, volle bak richting Andorra. Wie weet zie ik u op de Vijverberg, dat zou mooi zijn.

Art Langeler
KNVB-coach Jong Oranje

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen