Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Art Langeler: Betrokkenheid

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober 2017, 18:00

KNVB-coach Art Langeler schrijft wekelijks een blog op OnsOranje. - Foto: KNVB Media

Het is best wel lastig als coach van een nationaal team: hoe maak je (en hou je) een team? Per jaar zie je elkaar ongeveer vijf keer een week. In die week is het maximaal intensief, want je speelt vaak twee wedstrijden, reist Europa door en zit dag en nacht bij elkaar op de lip.

Iets wat bij de clubs maar sporadisch voorkomt: alleen op trainingskampen en met Europese wedstrijden. Sommige jongens zijn er dus aan gewend, sommigen ook helemaal niet.

Teamgevoel

Wat doe je als staf en als trainer/coach dan om de betrokkenheid en het teamgevoel aan te wakkeren en brandend te houden?

Wat doe je als staf en als trainer/coach dan om de betrokkenheid en het teamgevoel aan te wakkeren en brandend te houden? Ik geloof zelf heel erg in het formeren van een team. Als je niet de beste spelers hebt, moet je het hebben van het spelen als team. En als je wel de beste spelers hebt worden ze nog beter als je ze als team kan laten spelen.

Wat voor dingen gebruikt Jong Oranje om dit stuk te bereiken/stimuleren?

Jong Oranje eerder deze maand na de 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Letland.

Eerste bijeenkomst

Vanaf de eerste bijeenkomst met deze generatie (november 2016) zijn we bezig geweest met teambuilding. Zo hebben we in november gesnookerd. Juist een sport die eigenlijk niemand kent en kan (dat bleek, haha). Dat helpt met elkaar uitleggen, tips geven, gein maken etc. Op deze manier leer je elkaar net even anders kennen dan op het trainingsveld!

In Spanje, waar we een week waren in maart, hebben we groepssessies gedaan waarin we met name ook zeer geïnteresseerd waren in wat de jongens wilden. Niet alleen in en rond het veld, maar ook in een cyclus van bijna twee jaar. In de loop van deze week werden de meningen steeds duidelijker en had een ieder een rol. Feedback naar elkaar en het nabespreken van trainingen/wedstrijden met beelden hebben we in een format gezet, waardoor een ieder betrokken was. Dat willen we ook graag!

Prestatiecultuur

In de tweedaagse in mei hebben we met Erben Wennemars en André Ooijer twee bekende ex-topsporters 'prestatiecultuur' laten uitleggen aan de hand van hun carrière. Erben vanuit het individu, André vanuit het team. Zeer waardevol en ze hadden een hele goede interactie met de jongens.

In september hebben we ‘Ranking the stars’ gedaan, om de hiërarchie en het DNA te bepalen in onze groep. Zonder u te vervelen met details, was dit verassend waardevol voor zowel spelers als staf.

In oktober was de groep van Jong Oranje heel anders dan in september.

Oktober

In oktober was de groep heel anders dan in september (vijf andere namen). Om snel weer aan elkaar te wennen, hebben we een FIFA-18 toernooi gedaan. Laagdrempelig voor de spelers én iets wat in hun dagelijkse praktijk zit. Daarnaast waren we in Oekraïne en lieten we de spelers middels een quizje kennismaken met de geschiedenis van het land. 

Wat we ook nog gedaan hebben is de spelers betrekken bij de analyse van Oekraïne. In de voorbereiding naar deze wedstrijd gingen de jongens in groepen de beelden analyseren, om zo samen met de trainers de juiste momenten te kunnen laten zien aan elkaar. Joost Leenders en ikzelf hebben nog een groepje apart genomen om een sessie te doen met als onderwerp ‘team-beïnvloeding’ . Dit naar aanleiding van de wedstrijd in Schotland: we wilden dingen toch iets anders.

Na de activiteit in oktober hebben we alle spelers een evaluatie gestuurd met tekst van de trainer en clipjes die dit laten zien. Dit is weer de start van de volgende keer, als de trainer hier in individuele gesprekjes op terugkomt.

Gedeelde verantwoordelijkheid

We doen het samen: ieder heeft zijn rol

Dit is natuurlijk het proces in een notendop en in de besprekingen/trainingen/omgang komen er nog honderdeneen dingen aan de orde om de team-gedachte te versterken. Elke keer iets anders, elke keer iets met een achterliggend doel. Erg belangrijk voor de manier van werken die we nastreven; gedeelde verantwoordelijkheid van zowel trainers, spelers als andere staf. We doen het samen: ieder heeft zijn rol!

Wat nog leuk is om te vermelden; alle gedane zaken worden door een cartoonist weergegeven in een prent die pontificaal in het hotel hangt. Zo worden de spelers en staf informeel herinnerd aan de vorige keer (keren) en kunnen we snel weer verder in onze weg naar….

Art Langeler

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen