Jong Oranje gelijk tegen Engeland

KNVB Media
KNVB Media
1 september 2017, 20:00
5:03

Bart Ramselaar juicht nadat hij voor de 1-1 heeft gezorgd. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje is de nieuwe kwalificatiereeks vrijdag begonnen met een gelijkspel tegen Engeland. De ploeg van coach Art Langeler had op De Vijverberg lange tijd het beste van het spel, maar verzuimde dit om te zetten in een overwinning. Bart Ramselaar maakte de enige Nederlandse treffer.

Na twee mislukte pogingen wil Langeler alles op alles zetten om nu wel het EK te bereiken. Ook de spelers moeten daarvan doordrongen zijn. Voor vrijblijvendheid is geen plaats.

In zo’n nieuwe kwalificatiereeks is het lekker om rustig te kunnen beginnen; vertrouwen opdoen tegen een op papier mindere tegenstander. Voor Jong Oranje gold echter het tegenovergestelde. Wereldkampioen Engeland kwam op bezoek in de nieuwe vaste thuishaven van Jong Oranje.

Tikje frivool

Van angst was echter geen sprake. Jong Oranje begon aan het duel zoals je hoopt dat een Nederlands team speelt. Gedurfd, vol vertrouwen en een tikje frivool. De beweeglijke Steven Bergwijn en de snelle Gervane Kastaneer stonden symbool voor dit oer-Hollandse spel. De laatste zocht aan de flanken voortdurend zijn tegenstander op en duelleerde voordat hij een voorzet afleverde. Nadat hij zelf al in het zijnet had geschoten, bracht hij even later ook Guus Til in stelling. De middenvelder schoot via doelman Angus Gunn naast.

Denzel Dumfries liet zich voortdurend zien als opkomende back.

Na achttien minuten was Bergwijn het dichtste bij de 1-0. De aanvaller van PSV lanceerde een vlammend schot die uiteen spatte op de lat.

Onachtzaamheid

Eén moment van onachtzaamheid bij Jong Oranje bracht de ploeg alsnog op achterstand. Thomas Ouwejan hief buitenspel op waardoor Ademola Lookman met een fraai stiftje Dominic Calvert – Lewin vond. De spits van Everton wist met deze kans wel raad: 0-1.

Jong Oranje liet zich echter niet van de wijs brengen en stond na tien minuten alweer gelijk. De complete Engelse luchtmacht werd afgetroefd door Bart Ramselaar, één van de kleinste spelers van het veld. De middenvelder van PSV kopte de voorzet van Ouwejan met een boog binnen.

Kansen schaars

Na rust liet Jong Oranje het initiatief wat meer aan de Engelsen. Het hoge tempo van de eerste helft was eruit en kansen waren schaars. Pas na een kwartier was er weer gevaar voor één van de doelen. Bergwijn vond Frenkie de Jong die beter direct had kunnen schieten in plaats van eerst controleren. Het schot van de Ajacied werd geblokt.

Frenkie de Jong in actie namens Jong Oranje tegen Wereldkampioen Engeland.

Ook Denzel Dumfries testte de Engelse doelman. Tijdens één van zijn vele rushes naar voren, probeerde hij het een keer zelf. Het schot miste echter overtuiging. Bergwijn zorgde opnieuw voor het meeste gevaar. De aanvaller zocht lang de ruimte voor een schot, vond deze uiteindelijk, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. De Engelsen zetten daar geen enkel gevaarlijk moment tegenover en mochten blij zijn dat na 90 minuten de gelijke stand nog steeds op het scorebord stond.

Geen slecht resultaat, maar gezien de verhoudingen op het veld had er meer ingezeten voor de nieuwe lichting van Jong Oranje. Dinsdag komt de ploeg weer in actie, op bezoek in Schotland.

Statistieken:

Wedstrijd
Jong Oranje – Engeland 1-1 (1-1)

Scoreverloop
20. Calvert – Lewin 0-1, 32. Ramselaar 1-1

Gele kaart
Kastaneer (Ned), Gomez (Eng)

Opstelling Nederland
Drommel, Dumfries, St. Juste, Van Drongelen, Ouwejan, Rosario, De Jong (76. Van Amersfoort), Til, Ramselaar, Kastaneer (71. Zivkovic), Bergwijn (88. Idrissi).


1 juni om 18:15

Philips Stadion

Nederland


vs

Australië

Bestel tickets

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven