Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kwalificatiegroep JO voor EK 2019

KNVB Media
KNVB Media
26 januari 2017, 12:00

De loting is bekend voor de EK-kwalificatie van Jong Oranje. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje is in de kwalificatiereeks voor het EK Onder 21 in 2019 gekoppeld aan Engeland, Oekraïne, Schotland, Letland en Andorra. Dat bepaalde de loting door UEFA donderdag in het Zwitserse Nyon. De Oranjetalenten zitten in groep 4. De Europese eindronde wordt in juni 2019 in Italië gespeeld.

In de kwalificatiereeks mengen 54 landen zich in de strijd om elf tickets voor het EK. Gastland Italië is automatisch geplaatst voor de eindronde. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het Europese eindtoernooi. Vier nummers twee, met de beste resultaten tegen de nummers drie, vier en vijf van de eindranglijst, spelen in een play-off tegen elkaar voor twee plekken op het Europese eindtoernooi. Spelers die geboren zijn op 1 januari 1996 of later zijn speelgerechtigd voor deelname aan de kwalificatiereeks en het EK 2019.

Oranje ontmoet oude bekenden

Van de vijf landen in de groep speelde Jong Oranje het meest (10 duels) tegen Engeland. De laatste ontmoeting eindigde in 0-0, maar de meest in het oog springende wedstrijd was de halve finale van het in Nederland georganiseerde EK 2007. Op 20 juni 2007 stond het na 120 minuten 1-1, waarna strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Uiteindelijk trok het elftal van Foppe de Haan na 32 penalty's aan het langste eind, waarna Jong Oranje ook de finale won en zich voor de tweede keer tot Europees kampioen kroonde.

De eerste keer dat Jong Oranje Europees kampioen werd was een jaar eerder: in 2006 was Jong Oranje in de finale van het EK in Portugal Oekraïne met 4-1 de baas. Opmerkelijk genoeg had Oekraïne in de groepsfase van het toernooi nog van Jong Oranje gewonnen. Schotland was tijdens de kwalificatiereeks voor het EK 2015 ook al tegenstander van Jong Oranje. De Schotten bleken geen partij voor de Nederlandse talenten. Jong Oranje won tweemaal: 4-0 en 1-6. Andorra en Letland nemen het voor het eerst op tegen Jong Oranje.

Loting EK-kwalificatie Onder 21:

Groep 1: Tsjechië, Kroatië, Griekenland, Moldavië, Wit-Rusland en San Marino
Groep 2: Spanje, Slowakije, IJsland, Albanië, Estland en Noord-Ierland
Groep 3: Denemarken, Polen, Finland, Georgië, Litouwen en Faeröer eilanden
Groep 4: Engeland, NEDERLAND, Oekraïne, Schotland, Letland en Andorra
Groep 5: Duitsland, Israël, Noorwegen, Ierland, Azerbeidzjan en Kosovo
Groep 6: Zweden, België, Turkije, Hongarije, Cyprus en Malta
Groep 7: Servië, Oostenrijk, Rusland, Macedonië, Armenië en Gibraltar
Groep 8: Portugal, Zwitserland, Roemenië, Wales, Bosnië en Herzegovina en Liechtenstein
Groep 9: Frankrijk, Slovenië, Montenegro, Bulgarije, Kazachstan en Luxemburg


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen