Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Langeler: 'Geen EK is enorm zonde'

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober 2016, 19:15

Art Langeler zag zijn Jong Oranje niet bij de beste nummers twee eindigen in de poule. - Foto: KNVB Media

Art Langeler baalt dat Jong Oranje komende zomer niet deelneemt aan het EK. De KNVB-coach zag zijn ploeg dinsdag met 1-4 winnen op Cyprus, maar kan door de overwinning van Noorwegen op Kazachstan (0-3) definitief niet meer aanspraak maken op een plek bij de beste vier nummers twee.

De KNVB-coach vindt het erg belangrijk voor de ervaring van deze generatie spelers om een eindtoernooi mee te maken. “Het is enorm zonde. Zo'n eindtoernooi is waardevol voor de ontwikkeling van de spelers”, treurt Langeler. “De echte teleurstelling hadden we overigens al gehad. De kans dat het nog zou lukken, was bijzonder klein. Het enige dat we konden doen was winnen en het liefst met grote cijfers. Dat hebben we gedaan.”

Zware omstandigheden

Het zorgde alsnog voor een licht positief gevoel bij Langeler. “De omstandigheden waren zwaar. Het veld was matig, het was bloedheet en de Cyprioten speelden erg agressief. Dan kun je een lastige middag tegemoet gaan. We speelden weliswaar niet bijzonder goed, maar de doelpunten vielen gemakkelijk."

Langeler zag ook ruimte voor verbetering. “Het aanvalsspel was niet optimaal. Daarnaast gaven we het tegendoelpunt te gemakkelijk weg en kon Cyprus nog twee keer gevaarlijk worden. Dat had niet mogen gebeuren.”

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen