Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Langeler: 'Nog sprankje hoop'

KNVB Media
KNVB Media
6 oktober 2016, 21:15

Art Langeler zag dat Jong Oranje bleef steken op 0-0. - Foto: KNVB Media

Art Langeler had zich zijn debuut als coach van Jong Oranje anders voorgesteld. Over het spel donderdag tegen Turkije (0-0) was hij niet eens ontevreden, maar door het gelijkspel lijken de kansen op het EK verkeken.

“We hebben nog een sprankje hoop”, sprak Langeler voor de camera's van FoxSports. “Dit weekend zullen we de uitslagen van de duels in de andere poules zien en weten dan of er nog een miniscuul kansje is in de laatste wedstrijd tegen Cyprus.”

De nieuwe coach was te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. “We speelden bij vlagen goed voetbal en hebben niets wegegeven. We hebben alleen nagelaten om te scoren. En dat is mede ook te danken aan de Turkse doelman. Die heeft een geweldige wedstrijd gespeeld.”

Wedstrijdritme

Na rust kwam Oranje ook regelmatig in de problemen. “We hebben een aantal spelers in de ploeg met een gebrek aan wedstrijdritme. Trainen is anders dan een wedstrijd spelen. Je zag dat bij een aantal het nekkie eraf was. Daarnaast hebben we ook veel energie in de wedstrijd gelegd. We speelden erg aanvallend en dat kost kracht.”

In de slotfase kon de wedstrijd alle kanten op. “Dat was God zegene de greep en hopen dat de bal bij ons goed zou vallen. Erg jammer dat het niet is gelukt. We hebben er echter alles aan gedaan om een resultaat te halen.”

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen