Veel debutanten bij nieuw JO

KNVB Media
KNVB Media
9 augustus 2013, 12:15

Foto: KNVB

De selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen Tsjechië op woensdag 14 augustus telt een groot aantal debutanten. KNVB-coach Albert Stuivenberg, die in Praag voor het eerst de scepter zwaait over het talententeam, moet bouwen aan een nieuwe lichting en beschikt over een relatief onervaren groep.

Van de 22 geselecteerden hebben slechts negen spelers eerder hun opwachting gemaakt in Jong Oranje. De meest ervaren speler is Adam Maher met elf optredens in Jong Oranje. Voor de nieuwe EK-kwalificatiecyclus zijn spelers geboren op of na 1 januari 1992 speelgerechtigd.

Jong Oranje treft de Tsjechen woensdag om 18.00 uur in de Victoria Zizkov Fotbal Arena, de thuishaven van FK Viktoria Zizkov. De interland staat in het teken van de kwalificatiereeks richting EK Onder 21 in 2015, die voor Jong Oranje op 5 september begint met een thuiswedstrijd tegen Schotland. De overige tegenstanders in de kwalificatiepoule zijn Slowakije, Georgië en Luxemburg. De Tsjechen zijn gastheer van de EK-eindronde en ook al automatisch verzekerd van deelname, waardoor ze de komende twee jaar louter oefeninterlands spelen.

De selectie: Joshua Brenet (PSV), Thomas Bruns (Heracles Almelo), Luc Castaignos (FC Twente), Memphis Depay (PSV), Stefano Denswil (Ajax), Mitchell Dijks (sc Heerenveen), Warner Hahn (FC Dordrecht), Mike van der Hoorn (Ajax), Guus Hupperts (Roda JC), Kevin Jansen (ADO Den Haag), Joeri de Kamps (Ajax), Stefan van der Lei (FC Groningen), Timo Letschert (FC Groningen), Ruben Ligeon (Ajax), Jürgen Locadia (PSV), Adam Maher (PSV), Quincy Promes (FC Twente), Karim Rekik (PSV), Luciano Slagveer (sc Heerenveen), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Jetro Willems (PSV), Hakim Ziyech (sc Heerenveen).

Leeftijdsgrens

Spelers geboren op of na 1 januari 1992 zijn speelgerechtigd voor de kwalificatie en het eindtoernooi van het Europees kampioenschap 2015 in Tsjechië. De officiële naam voor het Europees kampioenschap is UEFA EK Onder 21 jaar, maar ook 23-jarige spelers zijn speelgerechtigd voor dit eindtoernooi. De leeftijdsbepaling 'Under 21' heeft betrekking op het moment dat de tweejarige plaatsingsreeks voor het EK van start gaat. Spelers mogen bij de start van de kwalificatiecampagne niet ouder zijn dan 21 jaar. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven