Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje niet langs Engeland

KNVB Media
KNVB Media
11 augustus 2009, 22:30

Foto:

In een wedstrijd met slechts weinig hoogtepunten heeft een vernieuwd Jong Oranje dinsdag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Jong Engeland. Nederland was de licht bovenliggende partij tegen een flets Engeland, had ook wel iets meer verdiend, maar kreeg de opponent niet op de knieën.

Het oefenduel met Jong Engeland betekende voor Jong Oranje de start van een nieuwe campagne. Na de zo succesvolle jaren onder leiding van Foppe de Haan moet de nieuwe KNVB-coach Cor Pot met een nieuwe lichting spelers het EK van 2011 in Denemarken zien te bereiken. Op 4 september begint voor Pots formatie de kwalificatiereeks voor dat toernooi met een wedstrijd tegen Finland. Het treffen tegen Engeland was voor Jong Oranje de eerste en enige opmaat naar die krachtmeting.

De 6000 toeschouwers in de Euroborg kregen een matig duel voorgeschoteld, vol onwennigheden aan beide kanten. Pas vlak voor rust, toen Nacer Barazite net van buiten het strafschopgebied venijnig uithaalde, veerden de Oranje-fans voor het eerst op. Het schot van de als spits opererende Arsenal-speler zeilde echter rakelings naast. Kort daarop probeerde Diego Biseswar het ook maar eens van afstand, omdat Oranje combinerend amper door de Engelse defensie kwam.

Gevaar

Aan de overzijde stichtte Engeland pas in de slotminuut van de eerste helft voor het eerst gevaar toen Micah Richards opstoomde, combineerde met James Vaughan en van de rand van het strafschopgebied kon uithalen. Tim Krul had echter weinig moeite met de inzet van de Engelse rechtsachter.

De openingsfase van de tweede helft bracht meer vertier. Marvin Emnes kon maar net afgestopt worden door Richards en na de eerste vlotlopende Nederlandse aanval kopte diezelfde Emnes uit een voorzet van Biseswar maar net voorlangs. Daarna gebeurde er weer lange tijd niets, totdat Barazite nog maar eens kiezelhard uithaalde. De Engelse keeper kreeg er nog net de vuisten tegenaan.

Bal op lat

Een kwartier voor tijd haalde ook invaller Vurnon Anita de trekker nog eens over, maar opnieuw leverde het niets op voor Nederland. Anita was in de slotminuut nog een keer dicht bij een treffer, maar ditmaal stond de lat een treffer van de Ajacied in de weg. In blessuretijd kon Barazite nog bijna profiteren van slap Engels uitverdedigen, maar zijn schuiver hobbelde net naast.

Statistieken:

Nederland – Engeland 0-0 (0-0).

Gele kaart: Janmaat (Nederland).

Opstelling Nederland: Tim Krul, Daryl Janmaat, Rens van Eijden (46. Jeffrey Bruma), Erik Pieters (46. Daley Blind), Nicky Kuiper, Mitchell Donald (64. Vurnon Anita), Siem de Jong, Leroy Fer (46. Jan-Arie van der Heijden), Marvin Emnes (64. Joshua John), Nacer Barazite, Diego Biseswar.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen