Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruime zege Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2011, 20:54

Foto:

Jong Oranje heeft ook de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie winnend weten af te sluiten. Luxemburg werd met 4-0 verslagen, onder meer door twee treffers van Género Zeefuik.

KNVB-coach Cor Pot beloonde Género Zeefuik voor zijn winnende goal van vijf dagen eerder in Bulgarije (0-1). Dat ging ten koste van Luc Castaignos. Het was niet de enige wijziging in de Nederlandse voorhoede, want ook Jerson Cabral was niet van de partij. De geblesseerde Feyenoorder werd vervangen door Ola John.

In Deventer - waar ooit ook de eerste interland van Jong Oranje werd gespeeld, in 1969 (2-0 zege op Italië) - maakte Zeefuik die uitverkiezing al snel waar door een gekraakt schot van Leroy Fer slim te verlengen en zo de lange hoek in te sturen. Die snelle treffer was uiteraard waar Nederland op hoopte, maar veel extra ruimte leverde het niet op. Overigens was de ploeg al eerder dicht bij de openingstreffer, maar inzetten van Bram Nuytinck (kopbal) en Marco van Ginkel (schot) werden van de lijn gehaald.

Jong Oranje had daarna uiteraard de regie stevig in handen, maar echte kansen leverde het veldoverwicht niet op. Daarvoor lag het tempo net niet hoog genoeg, mede door een teveel aan kleine slordigheden. Van Ginkel was van afstand tweemaal dreigend en Zeefuik kopte nog een keer naast, terwijl hij meer tijd had om beter te mikken. Overigens viel er tussendoor wel het nodige te genieten dankzij de acties van Luciano Narsingh, die regelmatig een paar Luxemburgers in de luren legde.

Het was dan ook Narsingh die de 2-0 voorbereidde. Opnieuw schudde hij drie Luxemburgers van zich af, om de bal vervolgens op maat voor te geven op Zeefuik, die simpel zijn tweede van de avond binnen kopte.

Opvallend genoeg kreeg Luxemburg direct na dat doelpunt twee behoorlijke kansen op de aansluitingstreffer. Maar na weer een knappe actie van Narsingh kreeg Nederland een strafschop - en de Luxemburger Hess zijn tweede gele kaart - die door Fer werd binnen geschoten. Invaller Ricky van Haaren schoot uit een vrije trap zelfs nog de 4-0 tegen de touwen, waarmee het scorebord toch een prima eindstand kende.

Jong Oranje speelt op 6 oktober de volgende EK-kwalificatiewedstrijd in groep 10, in en tegen Oostenrijk.

Statistieken:

Nederland - Luxemburg 4-0 (1-0).

Scoreverloop: 8. Zeefuik 1-0, 57. Zeefuik 2-0, 79. Fer 3-0 (strafschop), 85. Van Haaren 4-0.

Scheidsrechter: Panayi (Cyp).

Gele kaart: Leerdam, Clasie.

Rode kaart: 78. Hess (Luxemburg, 2x geel).

Opstelling Nederland: Zoet, Leerdam, De Vrij, Nuytinck, Blind, Clasie, Fer, Van Ginkel (67. Van Haaren), Narsingh (81. Castaignos), Zeefuik, John (76. Duarte).

Volg ons ook op Twitter!



  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen