Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Prachtig uitgespeelde goals brengen Vrouwen onder 23 naast Zweden

Ruud Scheper
KNVB Media
3 oktober 2019, 21:15

De basiself voorafgaand aan het duel met Zweden. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 23 jaar heeft in en tegen Zweden met 2-2 gelijkgespeeld. De equipe van Stefan Hoogsteder speelde bij vlagen prima voetbal, zo constateerde de coach tevreden. “We hebben lef en initiatief getoond in ons aanvalsspel. Dat was mooi om te zien.”

Zweden is een tegenstander die genadeloos toeslaat als je even niet goed staat

Mooi om te zien waren ook de twee goals die de Oranjevrouwen maakten. Eerst was daar de 0-1, na een klein half uur voetballen. Bente Jansen stak met een pienter balletje Kayleigh van Dooren weg, die op haar beurt Joëlle Smits voor de goal zag opduiken. De bal was scherp en op maat, waardoor de spits van Oranje van dichtbij voor de 0-1 kon zorgen.

Uit het niets

Nadat eenzelfde soort aanval even later net niet het gewenste resultaat had opgeleverd, was het vijf minuten voor de pauze ineens uit het niets 1-1, nadat een lange bal plots voor de voeten van Rebecka Blomqvist belandde. De gevaarlijkste speelster aan de kant van Zweden liet goalie Jennifer Vreugdenhil kansloos. “Zweden is een tegenstander die genadeloos toeslaat als je even niet goed staat”, wist Hoogsteder. En dat bleek eens te meer waar.

Joëlle Smits was twee keer het eindstation van een mooie aanval.

Door de late tegentreffer werd de kleedkamer met een nare bijsmaak opgezocht, en dat werd nog erger nadat een verkeerde terugspeelbal een minuut na de pauze ijskoud werd afgestraft door diezelfde Blomqvist. Het was even slikken voor de Nederlandse ploeg. “Maar ik vond het geweldig om te zien hoe we daarop gereageerd hebben”, aldus de coach. “We zijn niet van de wijs geraakt en zijn hetzelfde blijven doen als we daar voor deden.”

Doelpunt om van te smullen

Het resulteerde al vlot in de verdiende 2-2 en het doelpunt was er een om van te smullen. Van Dooren omspeelde op het middenveld een tegenstander, gaf de bal mee aan Cheyenne van den Goorbergh die Smits op haar beurt met een uitstekende steekbal richting het Zweedse doel lanceerde. De spits faalde niet en schoot met een klein wippertje de 2-2 tegen de touwen.

Jennifer Vreugdenhil voorkwam vlak voor tijd een tegentreffer met een knappe reflex.

Dat bleek tevens de einduitslag. Oranje probeerde het nog wel, maar was iets te vaak net wat onzuiver in de eindpass, terwijl het ondertussen steeds oppassen geblazen bleef voor de pijlsnelle Zweedse tegenstoten. Een van die Zweedse aanvallen leidde kort voor tijd nog bijna tot de 3-2, maar Vreugdenhil wist de inzet van Filippa Angeldal met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek te halen.

Tevreden gevoel

We hebben lef gevraagd in het aanvalsspel en dat lef zijn we blijven tonen, ook toen het even tegenzat

Hoogsteder kon wel leven met de puntendeling. “De uitslag was verdiend al neigde de kansenverhouding licht naar onze kant toe”, vond hij. “Zweden is gewoon een goede tegenstander, dus 2-2 is een prima uitslag. We maken zelf twee heel goede goals en komen een beetje op een onfortuinlijke manier op achterstand. De manier waarop we daarna reageerden, vond ik mooi om te zien. We hebben lef gevraagd in het aanvalsspel en dat lef zijn we blijven tonen, ook toen het even tegenzat.”

Zaterdag volgt het tweede vriendschappelijke duel op Zweedse bodem tussen beide landen. De aftrap is dan om 13:00 uur.

Wedstrijdstatistieken Wedstrijdstatistieken Bekijk hier de statistieken van Zweden-Nederland.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen