Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 20 op WK tegen Frankrijk, Ghana en Nieuw-Zeeland

KNVB Media
KNVB Media
8 maart 2018, 13:30

Michel Kreek, hier op een training van de OranjeLeeuwinnen, was als coach van Vrouwen onder 20 aanwezig bij de loting. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 20 speelt op het WK 2018 in Frankrijk tegen het gastland, Ghana en Nieuw-Zeeland. Dat is het resultaat van de loting, die eerder vandaag plaatsvond in het Franse Rennes. Onder 20 start het WK in groep A op zondag 5 augustus tegen Nieuw-Zeeland, speelt vervolgens op woensdag 8 augustus tegen Ghana en sluit de groepsfase op 12 augustus af met de wedstrijd tegen Frankrijk.

Voor onze speelsters is het natuurlijk een fantastische ervaring om voor het eerst op een WK te zijn

Michel Kreek was als coach van Vrouwen onder 20 aanwezig bij de loting in Rennes en zei na afloop het volgende: "Frankrijk is als thuisland de grote favoriet in deze groep. Dit betekent natuurlijk niet dat wij niet voor de groepswinst gaan. Wij zullen het de Fransen zo moeilijk mogelijk maken."

"Voor onze speelsters is het natuurlijk een fantastische ervaring om voor het eerst op een WK te zijn", vervolgde hij. "Het is dan ook speciaal dat we met drie ploegen uit drie verschillende continenten in de groep zitten. Dat is leerzaam en uitdagend. De komende periode gaan we ons volop voorbereiden op het WK en ik heb er alle vertrouwen in dat we er samen iets moois van gaan maken."

Wedstrijdprogramma

DatumWedstrijdStadion
Zondag 5 augustus (16.30 uur)Nieuw-Zeeland – Nederland Stade de la Rabine, Vannes
Woensdag 8 augustus (16.30 uur)Nederland – Ghana  Stade de la Rabine, Vannes
Zondag 12 augustus (16.30 uur)Nederland – Frankrijk Stade de Marville, Saint-Malo

WK onder 20 in Bretagne

Frankrijk organiseert deze zomer het WK voor vrouwen onder 20. In Bretagne strijden in totaal zestien landen om de eindzege. Het WK begint op zondag 5 augustus en de finale wordt gespeeld op vrijdag 24 augustus. Zowel het openingsduel als de finale worden gespeeld in Vannes. De andere speelsteden zijn Concarneau, Dinan-Léhon en Saint-Malo. Voor het Nederlands vrouwenteam onder de 20 jaar is het voor het eerst dat ze aanwezig zijn op een WK. 

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen