Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Michel Kreek coacht Vrouwen onder 20 op WK in Frankrijk

KNVB Media
KNVB Media
6 maart 2018, 11:00

Michel Kreek vervult de rol als hoofdcoach van Vrouwen onder 20 naast zijn huidige werkzaamheden als assistent-coach van het Nederlands vrouwenteam. - Foto: KNVB Media

Michel Kreek coacht het Nederlands vrouwenteam onder de 20 jaar op het WK, dat van 5 tot en met 24 augustus wordt gehouden in Bretagne (Frankrijk). Voor de 47-jarige Amsterdammer is het voor het eerst dat hij als hoofdcoach aan de slag gaat bij een nationaal team.

Kreek vervult de rol als hoofdcoach van Vrouwen onder 20 naast zijn huidige werkzaamheden als assistent-coach van het Nederlands vrouwenteam. Vrouwen onder 20 geeft voor het eerst acte de présence op een WK. De loting is donderdag 8 maart 2018 om 11.00 uur.

Michel Kreek gaat met Vrouwen Onder 20 naar het WK.

Prachtige kans

Voor mij, de staf en de speelsters wordt dit een geweldige uitdaging

"Het is prachtig dat ik de kans krijg om dit team komende zomer te coachen op een WK", aldus Kreek. "Voor mij, de staf en de speelsters wordt dit een geweldige uitdaging, waarbij we alles op alles gaan zetten om het maximale uit onszelf te halen. Het is voor het eerst dat wij met deze leeftijdscategorie naar een WK mogen, geschiedenis schrijven we dus sowieso. Afgelopen zomer hebben we bij het A-team kunnen zien wat je als hecht team kunt bereiken als je samen voor één doel gaat. Met Vrouwen onder 20 gaan we ons best doen om in de buurt te komen van deze prestatie."

Michel Kreek was als speler actief bij achtereenvolgens Ajax, Padova, Perugia, Vitesse, AEK Athene en Willem II. Ook was hij eenmalig Oranje-international en werkte hij na zijn voetballoopbaan als jeugdtrainer bij Ajax, hoofd opleiding bij Almere City FC en was hij assistent van Frank de Boer bij Internazionale. Vorig jaar volgde Kreek Foppe de Haan op als assistent-coach van de OranjeLeeuwinnen en tekende hij een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

WK onder 20 in Bretagne

Frankrijk organiseert deze zomer het WK voor vrouwen onder 20. In Bretagne strijden in totaal zestien landen om de eindzege. De openingswedstrijd van het WK is op zondag 5 augustus om 16.30 uur en de finale wordt gespeeld op vrijdag 24 augustus om 19.30 uur.

Zowel het openingsduel als de finale worden gespeeld in Vannes. De andere speelsteden zijn Concarneau, Dinan-Léhon en Saint-Malo.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen