Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veranderingen in staf nationale jeugdteams vrouwen 2021/’22

KNVB Media
KNVB Media
21 juni, 10:00

Voormalig international Roos Kwakkenbos is komend seizoen hoofdtrainer van Vrouwen onder 19. - Foto: KNVB Media

De technische staf van de nationale jeugdteams vrouwen – van Onder 15 tot en met de Jong OranjeLeeuwinnen – voor het seizoen 2021/’22 is rond. Ten opzichte van het seizoen 2020/’21 is de voornaamste verandering het doorschuiven van Jessica Torny naar de OranjeLeeuwinnen, waardoor er wijzigingen plaatsvinden bij Onder 16, Onder 17 en Onder 19.

"Het is een mooi signaal dat de staf van de OranjeLeeuwinnen vanuit de jeugdlijn wordt versterkt met Jessica", zegt Stefan Hoogsteder, coördinator nationale jeugdteams vrouwen bij de KNVB. "Roos Kwakkenbos is haar logische opvolger bij Onder 19. Een talentvolle vrouwelijke coach, die de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Mooi is ook dat Kirsten van de Ven haar gaat assisteren. Kirsten is een boegbeeld van het vrouwenvoetbal en dat zij aansluit bij Onder 19 is een enorme impuls voor onze meiden- en vrouwenlijn."

Stefan Hoogsteder is coördinator nationale jeugdteams vrouwen en hoofdcoach Vrouwen onder 23.

'Meer vrouwen bij het voetbal'

Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB: "Als manager vrouwenvoetbal heeft het me altijd veel geholpen dat ik zelf de weg van pupil tot international heb doorlopen en m’n UEFA A heb gehaald. Dat is ook de reden dat ik m’n huidige functie nu ga combineren met het assistentschap bij Onder 19. Deze functies versterken elkaar. We willen meer vrouwen bij het voetbal betrekken, dan is het een passende stap dat ook ik op het veld sta. Daarnaast werkt het twee kanten op. Het helpt speelsters enorm als oud-voetbalsters met veel interlandervaring bij de teams betrokken zijn, maar mij helpt het ook weer met het maken van beleid."

Kirsten van de Ven - hier tijdens een training van Oranje tijdens het WK 2015 - combineert komend seizoen haar functie als manager vrouwenvoetbal met het assistentschap bij Vrouwen onder 19.

Overzicht

Onderstaand een compleet overzicht van de trainer-coaches van alle jeugdteams vrouwen van Speelsters Onder 15 tot en met Vrouwen Onder 23:

TeamHoofdcoachAssistent-trainerKeeperstrainer
Vrouwen onder 23Stefan HoogstederThomas OostendorpEline Sol
Vrouwen onder 19Roos KwakkenbosKirsten van de VenRoy Elferink
Speelsters onder 17Thomas OostendorpMarleen WissinkEline Sol
Speelsters onder 16Janneke BijlRoos Kwakkenbos
Roy Waalboer
 
Speelsters onder 15Maria van KortenhofSherida van Bruggen 

Spelers en staf Oranjevrouwen

Alle informatie over de speelsters en de technische staf van de OranjeLeeuwinnen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen