Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

UEFA schrapt EK’s onder 19

KNVB Media
KNVB Media
23 februari, 17:00

Beide toernooien stonden op de kalender voor de zomer van 2021. - Foto: KNVB Media

UEFA heeft vandaag besloten om de EK’s voor spelers en speelsters onder de 19 jaar te schrappen. Het EK van Oranje onder 19 voor mannen zou in Roemenië worden georganiseerd en het EK onder 19 voor vrouwen stond op het programma in Wit-Rusland.

Beide toernooien stonden op de kalender voor de zomer van 2021.Voor de beide Oranjeteams van Onder 19 betekent dit ook dat de EK-kwalificatietoernooien in eigen land, in maart en april, geen doorgang zullen vinden.

Door de coronapandemie lukt het niet om in heel Europa een kwalificatiereeks af te werken voor de eindtoernooien. Zowel het mannen- als het vrouwenteam van Oranje onder 19 had een EK-kwalificatietoernooi in eigen land voor de deur staan. Mannen onder 19 zou van 24 tot 30 maart spelen tegen Servië, Armenië en San Marino voor een plaats op het EK in Roemenië (van 30 juni tot 13 juli). Vrouwen onder 19 had wedstrijden tegen Slovenië, Israël en Litouwen op de kalender en streed voor een plek op het EK in Wit-Rusland (van 21 juli tot 2 augustus).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen