Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-duels Vrouwen onder 19 live bij de NOS

KNVB Media
KNVB Media
15 juli 2019, 10:00

Romée Leuchter is een van de speelsters van Vrouwen onder 19. - Foto: KNVB Media

Benieuwd naar de Vivianne Miedema of Daniëlle van de Donk van de toekomst? Dan heb je geluk! De NOS zendt namelijk de EK-wedstrijden van Vrouwen onder 19 live uit via NOS.nl/sport.

De Oranjetalenten beginnen morgen (dinsdag 16 juli) aan hun EK in Schotland met een wedstrijd tegen Noorwegen. De aftrap van het duel is om 17.00 uur. Drie dagen later, op vrijdag 19 juli staat het treffen met Frankrijk op het programma. Dat duel begint eveneens om 17.00 uur. Tot slot wacht de confrontatie met Schotland, het gastland. Die wedstrijd wordt gespeeld op maandag 22 juli en begint om 19.15 uur. Alle wedstrijden zijn live te bekijken bij de NOS, via NOS.nl/sport. Dat geldt dus ook voor een eventueel vervolg in de halve finales.

NOS.nl/sport NOS.nl/sport Kijk hier live naar de EK-wedstrijden van Vrouwen onder 19.

'Moeten in topvorm zijn'

Tegen een gastland spelen is altijd leuk. De sfeer rondom deze wedstrijden brengen wat extra’s

KNVB-coach Jessica Torny kijkt uit naar de ontmoetingen, zo vertelde ze al eerder. "Tegen een gastland spelen is altijd leuk. De sfeer rondom deze wedstrijden brengen wat extra’s. Het is goed voor onze speelsters om hiermee te leren omgaan. Noorwegen is een erg sterke en goed voetballende ploeg, zij kunnen het ons zeker moeilijk maken. Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld, dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren. Wel is Frankrijk op papier natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan."

Schotland is de organisator van het EK 2019 voor Vrouwen onder 19 jaar. Het EK wordt gehouden van 16 tot en met 28 juli. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Schotland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA.

Programma Nederland

DatumAanvangWedstrijdLocatie
Dinsdag 16 juli17.00 uurNoorwegen - NederlandFirhill Stadium, Glasgow
Vrijdag 19 juli17.00 uurNederland - FrankrijkSaint Mirren Park, Paisley
Maandag 22 juli19.15 uurNederland - SchotlandSaint Mirren Park, Paisley

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen