Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 treft Noorwegen, Frankrijk en Schotland op EK

KNVB Media
KNVB Media
16 april 2019, 14:30

Het EK onder 19 wordt van 16 tot en met 28 juli in Schotland gehouden. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar treft in de groepsfase van het EK 2019 Frankrijk, Noorwegen en gastland Schotland. Dat was de uitkomst van de loting dinsdag in Glasgow, waar Oranje in groep A terecht kwam.

Oranje onder 19 begint het toernooi op 16 juli met de wedstrijd tegen Noorwegen. Vervolgens speelt het team van KNVB-coach Jessica Torny op 19 juli tegen Frankrijk.  De groepsfase wordt op 22 juli afgesloten tegen gastland Schotland. De aanvangstijdstippen van de poulewedstrijden zijn nog niet bekend.

'Gastland altijd leuk'

Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan.

Torny was aanwezig bij de loting in Glasgow. "Op een eindtoernooi tref je natuurlijk altijd goede tegenstanders en met Noorwegen, Frankrijk en Schotland is dit zeker het geval", was haar eerste reactie. "Tegen een gastland spelen is altijd leuk. De sfeer rondom deze wedstrijden brengt wat extra’s. Het is goed voor onze speelsters om hiermee te leren omgaan."

Noorwegen is een erg sterke en goed voetballende ploeg die het ons zeker moeilijk kan maken. Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld. Dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren. Wel is Frankrijk op papier natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan."

Onder 19-coach Jessica Torny was aanwezig bij de loting in Glasgow.

Poule-indeling

Poule APoule B
SchotlandEngeland
NederlandBelgië
NoorwegenSpanje
FrankrijkDuitsland

EK-wedstrijdschema groep A

DatumTijd*WedstrijdLocatie
Di. 16 julinnbNederland - Noorwegennnb
Vrij. 19 julinnbNederland - Frankrijknnb
Ma. 22 julinnbSchotland - Nederlandnnb

EK in Schotland

Schotland is de organisator van het EK 2019 voor Vrouwen onder 19 jaar. Het EK wordt gehouden van 16 tot en met 28 juli. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Schotland als gastland automatisch van deelname was verzekerd. De overige zeven landen plaatsten zich via twee kwalificatieronden. Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA.

Vernieuwd: KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje en beleef Oranje thuis in AR. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen