Kwalificatieduels Vrouwen onder 19 gratis te bezoeken

KNVB Media
KNVB Media
13 september, 13:00

Vrouwen onder 19 strijdt in oktober op de velden van UDI'19 en De Treffers voor een plek in de eliteronde van de EK-kwalificatie. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar speelt begin oktober in eigen land de eerste ronde voor de EK-kwalificatie. Het team van KNVB-coach Jessica Torny neemt het op tegen Albanië, Wit-Rusland en Polen. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken.

Vrouwen onder 19 is in de eerste ronde van de EK-kwalificatie ingedeeld in groep 10. Alle poulewedstrijden worden tussen woensdag 3 oktober en dinsdag 9 oktober gespeeld op de velden van De Treffers in Groesbeek en UDI’19 in Uden. Nederland trapt af met een wedstrijd tegen Albanië. Drie dagen later is Wit-Rusland de tegenstander. Het toernooi wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Polen.

Programma

DatumWedstrijdLocatie
wo. 3 oktober (15.00 uur)Wit-Rusland - PolenDe Treffers, Groesbeek
wo. 3 oktober (19.00 uur)Nederland - AlbaniëUDI'19, Uden
za. 6 oktober (12.00 uur)Polen - AlbaniëUDI'19, Uden
za. 6 oktober (16.00 uur)Nederland - Wit-RuslandDe Treffers, Groesbeek
di. 9 oktober (19.00 uur)Albanië - Wit-RuslandDe Treffers, Groesbeek
di. 9 oktober (19.00 uur)Polen - NederlandUDI'19, Uden

EK 2019

Het EK voor speelsters onder 19 jaar wordt van 16 tot en met 28 juli gehouden in Schotland. De groepswinnaar en de nummers twee van de eerste kwalificatieronde plaatsen zich samen met de twee beste nummers drie voor de eliteronde. Alleen de zeven groepswinnaars van de eliteronde plaatsen zich voor het Europees kampioenschap. Schotland is als gastland reeds zeker van een plek op de eindronde.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven