Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 loot Italië, Duitsland en Denemarken op EK 2018

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2018, 19:00

KNVB-coach Jessica Torny van Vrouwen onder 19 - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 speelt op het EK 2018 in Zwitserland tegen Italië, Duitsland en Denemarken. Dit kwam uit de loting van vanavond die plaatsvond in het Zwitserse Ittigen.

De Nederlandse vrouwen starten het EK 2018 op 18 julitegen Italië. Vervolgens spelen zij op 21 juli tegen Duitsland en de groepsfase wordt afgesloten met het duel tegen Denemarken op 24 juli.

Mooie uitdaging

Jessica Torny, coach van Vrouwen onder 19, was aanwezig bij de loting in Ittigen en zei na afloop het volgende: "Met zo’n sterk deelnemersveld is het geen verassing dat je in een sterke groep terechtkomt, maar deze uitdaging is juist mooi. Tegen Duitsland hebben wij nog nooit gewonnen met Onder 19, dus hebben we eigenlijk alleen maar te winnen. Denemarken en Italië moeten wij voetballend de baas zijn. Denemarken hebben we tijdens de oefenstage in La Manga nog met 4-0 verslagen en ik acht ons ook sterker dan Italië, hoewel de Italianen qua temperament altijd lastig voor ons zijn."

Hoe de selectie er precies uit gaat zien hangt ook af van Vrouwen onder 20 die deze zomer ook op een groot toernooi actief zijn (WK onder 20 in Frankrijk). Torny: "Dit is natuurlijk een luxeprobleem. Het is fantastisch en heel waardevol dat zo veel van onze speelsters deze zomer ervaring gaan opdoen op een groot toernooi."

DatumWedstrijd
Woensdag 18 juli, 18:15Nederland – Italië
Zaterdag 21 juli, 18:15Nederland – Duitsland
Dinsdag 24 juli, 18:15Denemarken – Nederland

  • Tags:

Maak kennis met Dutchy

Dutchy is de mascotte en allergrootste fan van het Nederlands elftal. Hij woont in Zeist en is bij elke thuiswedstrijd van het Nederlands elftal in het stadion te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen