Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Knappe zege Vrouwen onder 19 op Engeland

Welmoed de Lang
KNVB Media
21 januari 2018, 17:30

Quinty Sabajo verzorgde de assist bij de 1-0 van Fenna Kalma. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 heeft het Portugal Tournament zondagmiddag afgesloten met een prima 1-0 overwinning op Engeland. "Een terechte overwinning na een zeer geslaagde week", vond KVNB-coach Jessica Torny in Stadium Vila Real De Santo Antonio in Portugal.

Onder 19 is in voorbereiding op de Eliteronde, begin april, en kon de trainingsweek daarvoor prima gebruiken. Vrijdag oefende de ploeg al tegen China, maar die wedstrijd ging - ondanks heel behoorlijk spel - met 0-1 verloren. Oranje was nu doeltreffender, terwijl het Engeland nauwelijks een kans gaf. 

Eerste helft

Torny: “In de eerste helft vond ik dat we te slordig waren. Verdedigend stond het wel goed, maar in het aanvallende gedeelte waren we te onrustig. We verloren te snel de bal, terwijl er genoeg ruimte lag. Dat ging de tweede helft gelukkig een stuk beter.” Nederland pakte het initiatief na rust nadrukkelijker op en kreeg flinke kansen. Doelpunten van Fenna Kalma en Quinty Sabajo werden afgekeurd, terwijl eerstgenoemde daarnaast ook in kansrijke positie nog een schot ontnomen werd.

Ashleigh Weerden werd weliswaar gehinderd, maar werkte zich desondanks prima langs haar directe tegenstander. De ingevallen linksbuiten gaf de bal op maat aan de centrumspits, die binnen kon tikken. De scheidsrechter floot echter alsnog voor de overtreding op Weerden. “Daar krijg je mee te maken en hebben we mee te dealen. Maar echt handig was de beslissing niet”, vond Torny, die zag dat haar ploeg na krap een uur dan toch de terechte treffer kreeg.

KNVB-coach Jessica Torny: 'Ik ben heel tevreden met het verloop hier.'

Kalma

Sabajo ging goed door aan de rechterkant, haalde de bal naar binnen en legde hem klaar voor de vrijstaande Kalma. De lange spits van Heerenveen tikte met de binnenkant van de voet binnen. “Een heel goed uitgespeelde goal”, meende Torny.

Onder 19 speelt in maart het jaarlijkse toernooi in La Manga in de voorbereiding op de Eliteronde, waar het team zich kan kwalificeren voor het EK. De Eliteronde, met Hongarije, Zweden en Slovenië als tegenstanders, wordt gespeeld in Hongarije op 4, 7 en 10 april. Het WK, waar de ploeg zich vorig jaar voor kwalificeerde, is van 5 tot en met 24 augustus in Frankrijk.

Topwedstrijden

“We hebben hier twee topwedstrijden gespeeld. Eerst tegen een land buiten Europa en met Engeland een topland top binnen Europa. Ook in La Manga treffen we nog sterke tegenstanders, waaronder de Verenigde Staten. Dat geeft ons ook gelijk bagage voor het WK. Ik ben heel tevreden met het verloop hier. De meiden hebben zich prima ontwikkeld en we staan er goed voor.”

Statistieken Vrouwen onder 19 - Engeland Statistieken Vrouwen onder 19 - Engeland Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen