Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 loot Hongarije, Slovenië en Zweden

KNVB Media
KNVB Media
24 november 2017, 11:30

De loting voor de Eliteronde van Onder 19 is bekend. - Foto: UEFA

Vrouwen onder 19 stuit in groep 5 van de Eliteronde op Hongarije, Zweden en Slovenië. De loting voor het beslissende EK-kwalificatietoernooi werd vrijdag op het hoofdkantoor van UEFA in Nyon verricht. De Eliteronde wordt gespeeld in Hongarije op 4, 7 en 10 april 2018.

Alleen de groepswinnaars van de zeven kwalificatiegroepen plaatsen zich voor het EK onder 19, dat van 18 tot en met 30 juli in Zwitserland wordt gehouden. Het gastland is automatisch geplaatst.

Nederland kwam al eerder tegen de drie landen in actie:

  • Resultaten tegen Zweden: 8 gespeeld, 1 gewonnen, 4 gelijk, 3 verloren. Laatste ontmoeting op 13 september 2017 Nederland-Zweden 0-1  (vierlandentoernooi)
  • Resultaten tegen Hongarije: 1 gespeeld, 1 verloren. Enige ontmoeting: 25 april 2006 Nederland-Hongarije 1-2  (EK-kwalificatie)
  • Resultaten tegen Slovenië: 4 gespeeld, 4 gewonnen. Laatste ontmoeting: 06 april 2017 Nederland- Slovenië 0-5  (EK-kwalificatie)

Tevreden

KNVB-coach Jessica Torny is tevreden met de loting: "Mooie tegenstanders, het is zeker geen gemakkelijke poule. We hadden het liefste in Nederland gespeeld, maar voor ons was het – in het kader van het WK onder 20 waar we later dat jaar aan meedoen - belangrijker dat de Eliteronde in april wordt gespeeld."

Jessica Torny is blij dat de Eliteronde in april wordt gespeeld.

Vrouwen onder 19 veroverde in 2014 de eerste en enige Europese titel in de historie. Vorig seizoen reikte het elftal van KNVB-coach Jessica Torny tot de halve finale, waarin - latere toernooiwinnaar - Spanje te sterk bleek.

Loting Eerste kwalificatieronde 2018/’19

Tegelijk met de loting voor de eliteronde werd ook geloot voor de eerste kwalificatieronde voor het EK 2019. Nederland is, samen met Polen, Wit-Rusland en Albanië, ingedeeld in groep 10, en zal als gastheer fungeren.

De speeldata voor de wedstrijden zijn 3, 6 en 9 oktober 2018. Het eindtoernooi vindt plaats in 2019 in Schotland.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen