Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 sluit af met 3-1 zege op Noorwegen

KNVB Media
KNVB Media
19 september 2017, 9:30

Quinty Sabajo had met twee assists een groot aandeel in de zege op Noorwegen, - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 jaar heeft het oefentoernooi in Zwitserland maandag afgesloten met een overwinning. Noorwegen werd na een uitstekende tweede helft met 3-1 verslagen. "Voor rust speelden we te statisch, maar de tweede helft was een genot om naar te kijken", aldus KNVB-coach Jessica Torny. 

“Het is fantastisch om te zien dat het niet uit maakt wie er speelt en in welke combinaties. We hebben in de breedte nu echt heel veel kwaliteit. We hebben de hele tweede helft gedomineerd", zag Torny in Zug waar de organisatie zich opwarmde voor het EK Onder 19 dat daar komende zomer plaatsvindt.

EK-kwalificatie

De meiden weten nu dat ze vanaf het begin tot het eind scherp moeten zijn.

Om zich voor die eindronde te plaatsen, speelt Onder 19 van 19 tot en met 24 oktober de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi. In eigen land zijn Ierland, Estland en Letland de tegenstanders. "Die laatste twee landen moeten we natuurlijk gewoon verslaan, maar de wedstrijd tegen Ierland hebben we echt niet zo maar gewonnen. Ze zijn fit en spelen met power. Dat wordt echt nog een pittig potje."

Torny was daarom niet rouwig dat het eerste duel op het vierlandentoernooi tegen Zweden met 1-0 werd verloren. Een minuut voor het einde ging het mis. "Daaraan zie je dat als je even niet oplet je ook zo maar kan verliezen. Als je hier alles wint, gaan spelers toch denken: 'oh dat doen we bij de EK-kwalificatie ook wel even'. Ze weten nu dat ze vanaf het begin tot het eind scherp moeten zijn."

Energie en overmacht

Fenna Kalma: twee treffers.

Nadat Onder 19 tegen Zwitserland al een 2-0 achterstand moest ombuigen (2-5 winst), liet het team tegen Noorwegen voor rust opnieuw niet zijn beste spel zien. "We verloren alle duels en ook nog eens alle tweede ballen. Terwijl je in de tweede helft ziet dat ze het wel kunnen."

De formatie van Torny kwam namelijk met een heel ander gezicht de kleedkamer uit. Na twee minuten volgde al de voorsprong. Williënne ter Beek gaf de bal vanaf links voor op Fenna Kalma en de aanvaller rondde bij de eerste paal prima af: 1-0. Vijf minuten later punterde Noah Waterham de corner van Quinty Sabajo binnen: 2-0. 

Noorwegen kwam via Sophie Haug eveneens uit een corner na ruim een uur nog wel terug in de wedstrijd, maar kort daarna nam Oranje het initiatief alweer over. Een kwartier voor het einde was de na rust in de spits geposteerde Kalma opnieuw succesvol, door opnieuw een hoekschop van Sabajo binnen te koppen. "Allebei de corners gingen exact zoals we ze geoefend hadden. Het is wel super dat als je daar tijd in investeert, dat dat ook zijn vruchten afwerpt. Het is ook mooi om te zien dat wij daar langzaamaan toch ook best goed in worden", besloot de KNVB-coach.

Statistieken Statistieken Bekijk de opstelling en statistieken van de oefeninterland Nederland-Noorwegen.

Eindstand vierlandentoernooi

RankingLandPunten
1.Zweden3-7
2.Nederland3-6
3.Noorwegen3-4
4.Zwitserland3-0

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen