Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onnodige nederlaag voor Vrouwen onder 19

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2017, 21:15

Ook Quinty Sabajo kwam niet tot scoren voor Vrouwen onder 19. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar leed woensdag tegen Zweden een onfortuinlijke nederlaag. Bij het vierlandentoernooi in Zwitserland zorgden de Scandinavische vrouwen een minuut voor tijd voor 0-1.

“We hebben het echt aan onszelf te wijten. Het had op dat moment al 4-0 of 5-0 moeten staan”, zei KNVB-coach Jessica Torny, die alle spitsen in Weggis wel een of meerdere kansen zag missen. Quinty Sabajo, Joëlle Smits, Fenna Kalma, Bente Jansen en Nance van de Meer hadden alle vijf de treffer op hun schoen. “Hij wilde er maar niet in. Wij hadden veel meer kwaliteit dan Zweden, maar we misten een killer vandaag.”

‘Twee spitsen en twee muren’

Voor rust speelde Oranje volgens Torny ‘degelijk’ en creëerde Oranje vier kansen en Zweden geen enkele. Met zes nieuwe speelsters waren dat er na de pauze voor Oranje nog veel meer, terwijl Zweden nauwelijks meer over de middenlijn kwam. “Zij speelden op z’n Zweeds; 4-4-2 met twee spitsen voorin en twee muren daarachter. Het niet makkelijk om dat open te spelen of daar doorheen te komen. Het was positief om te zien dat ondanks de wissels het niveau niet achteruit ging en we kregen ook nu weer tig kansen. Maar dit is wel het nationale elftal. Als je een goede kans krijgt, dan moet die bal er gewoon in.”

Ook Joëlle Smits kwam niet tot scoren.

Doordat Onder 19 het weigerde af te maken, kreeg de ploeg een minuut voor tijd na een eigen aanval de deksel op de neus. ‘Een verdwaalde dieptebal’ belandde bij een Zweedse aanvaller en zij ging vervolgens dankbaar over de knie bij Danique Ypema. Invaller Nellie Lilja schoot de bal vanaf de strafschopstip achter Daphne van Domselaar.

‘We beginnen weer op nul’

“Dit is weer een hele nieuwe groep, waarbij ongeveer de helft van de speelsters is doorgestroomd van Onder 17. We beginnen weer op nul", vertelde Torny. De KNVB-coach draait zich met haar selectie warm voor de EK-kwalificatiewedstrijden, die van 19 t/m 24 oktober in eigen land gespeeld worden. “We kunnen hier mooi kijken wat het beste elftal is en welke combinaties goed werken. Daar is dit toernooi ideaal voor.”

Het minitoernooitje, waaraan vier landen deelnemen, is een testcase voor het thuisland, waar aan het eind van het seizoen het EK Onder 19 wordt gehouden. Vrijdag speelt Nederland tegen het thuisland. Maandag wacht Noorwegen. 

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen