Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Droom van Vrouwen onder 19 steeds realistischer

KNVB Media
KNVB Media
16 augustus 2017, 13:30

Aanvoerster Kay-Lee de Sanders bespringt haar ploeggenoten tijdens de gewonnen openingswedstrijd tegen Frankrijk. - Foto: UEFA.com

"De EK-winst van de OranjeLeeuwinnen was een enorme motivatie voor ons om ook voor de EK-titel te gaan. We realiseren ons nu dat het kan" , aldus aanvoerder Kay-Lee de Sanders in Belfast. Donderdag speelt ze met Vrouwen onder 19 in het grootste stadion van het land de halve finale tegen Spanje. "We gaan alles geven en willen vlammen."

In het Europa Hotel in het drukke Belfast is De Sanders maar met een ding bezig: het EK winnen. Hoewel de geboren en getogen Amsterdamse voor twee poulewedstrijden langs het fraaie Noord-Ierse landschap werd gevoerd, kreeg ze er weinig van mee. "Ik concentreer me in de bus eigenlijk alleen op de muziek op mijn koptelefoon, vooral rap en R&B. Als we dan aankomen, dan sta ik er" , aldus de lange centrale verdediger, die bekend staat om haar eigen raps en voor de finale van de OranjeLeeuwinnen ook een lied schreef. "Ik rapte de tekst en de rest van de speelsters van Onder 19 zongen het refrein. Het lied is op YouTube geloof ik al 50.000 keer bekeken."

'EK-winst gaf ons enorme spirit'

Kay-Lee de Sanders.

Het is nu echter aan de extraverte De Sanders en Onder 19 om zelf prestaties op het veld te leveren. In de poulefase verbaasde het elftal door een wedstrijd voor het einde al poulewinnaar te zijn. "Met Frankrijk en Engeland als tegenstanders hadden we een hele moeilijke poule geloot. We hadden vooraf ook niet zien aankomen dat het zo goed zou gaan. Maar de EK-winst van de Oranjevrouwen gaf ons enorme spirit."

"Ook om te zien hoe de speelsters er voor vochten. Wij kregen 50.000 keer zo veel zin om ook goed te spelen", aldus De Sanders, die tot nu toe uitkwam voor het CTO Amsterdam, maar direct na het EK aansluit bij haar nieuwe club Ajax om op 22 augustus in Estland Champions League te spelen. "Als we de finale spelen vlieg ik gelijk door. Anders vlieg ik met het team mee. Ik hoop natuurlijk op het eerste."

Spanje

Daarvoor moet in de halve finale eerst dus nog Spanje worden verslagen. Het land waartegen Onder 19 vorig jaar in de halve finale nog met 4-3 ten onder ging. "Maar dit toernooi scoren ze veel moeilijker. Balbezit is wel heilig voor ze en ze wachten net zo lang totdat het juiste moment daar is. Maar soms breien ze te lang. Ook achterin blijven ze vaak eindeloos rondspelen. Wij hebben spitsen die daarop loeren en hun kans pakken als die komt", aldus de 19-jarige De Sanders, die dan ook duidelijk kansen ziet voor Nederland. "Spanje is een land dat wil voetballen en dat is voor ons prettig. Daarbij staat het bij ons verdedigend goed en scoren we dit toernooi makkelijk. Ik denk dat ze het lastig met ons gaan krijgen."

Vrouwen onder 19 viert feest na de overwinning op Engeland. — Foto: UEFA.com

De finale lonkt voor Onder 19. Mocht het zover komen, dan zal Duitsland of Frankrijk daarin de tegenstander zijn. "We hebben de droom om hier met een medaille om onze nek te staan, en wel een gouden. We voelen ook dat het kan." De halve finale op Windsor Park wordt donderdag om 16.00 uur live uitgezonden op Eurosport. De Sanders enthousiast: "Iedereen moet gaan kijken!"

Op de hoogte blijven van Oranje?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen