Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Deelnemersveld EK Vrouwen onder 19 compleet

KNVB Media
KNVB Media
14 juni 2017, 10:45

Zowel Nederland als Frankrijk is in augustus van de partij op het EK onder 19. - Foto: KNVB Media

Het deelnemersveld van het Europees kampioenschap voor vrouwen onder 19 jaar is bekend. Duitsland en Frankrijk voegden zich deze week bij de zes landen die zich eerder al verzekerden van het eindtoernooi in Noord-Ierland. Ook Nederland, dat onder leiding staat van KNVB-coach Jessica Torny, is op het EK van de partij.

De Duitse talenten wonnen deze week zonder puntenverlies hun kwalificatiegroep. Eerder plaatsten Spanje, Engeland, Nederland, Schotland en Italië zich al als groepswinnaar voor de eindronde. Organiserend land Noord-Ierland was op voorhand als zeker van een plek op het EK. Frankrijk, dat in de beslissende kwalificatieronde achter Nederland als tweede eindigde, zat nog in de wachtkamer, maar bleek uiteindelijk de beste nummer twee van de zes kwalificatiegroepen en gaat ook naar het EK.

Tickets voor WK

De loting voor het EK onder 19 vindt op 22 juni plaats in Belfast. De acht landen worden geloot in twee groepen van vier teams. WU19 EURO 2017 gaat 8 augustus van start en neemt twee weken in beslag. Op het toernooi kunnen tevens vier tickets voor het WK onder 20 in 2018 in Frankrijk worden verdiend.

Nederland veroverde in 2014 voor het eerst in de historie de Europese titel voor speelsters onder 19 jaar. In de finale werd Spanje met 1-0 verslagen door een goal van Vivianne Miedema. Ook de huidige A-internationals Jill Roord, Dominique Janssen en Danique Kerkdijk maakten deel uit van die gouden EK-ploeg.

Vivianne Miedema in 2014 met de EK-trofee en de prijs voor topscorer van het toernooi.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen