Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje jeugdploegen plaatsen zich allemaal voor EK

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2017, 21:15

Vrouwen onder 19 viert de plaatsing voor de EK-eindronde. - Foto: KNVB Media

Alle vier Oranje jeugdteams hebben zich geplaatst voor de EK-eindronde in hun leeftijdscategorie. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kwalificeerden de teams van Onder 17 en Onder 19 zich.

Dinsdagavond was het de beurt aan Vrouwen onder 19, dat in de beslissende wedstrijd van de Eliteronde aan het 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk voldoende had voor plaatsing. Speelsters onder 17 en de mannenteams van O17 en O19 bereikten het EK al eerder.

— Ferdi Kadioglu schreeuwt het uit nadat hij  - op 25 maart - heeft gescoord tegen Oekraïne. Onder 19 gaat naar het EK in Georgië.

Unieke prestatie

Dat de vier Oranje jeugdteams zich hebben geplaatst voor de EK-eindronde is een unieke prestatie in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Het is nooit eerder voorgekomen dat alle vier zich in hetzelfde seizoen plaatsten voor het eindtoernooi. 

Vrouwen onder 19 rekende in de Eliteronde af met Slovenië (5-0) en Portugal (5-0) en had aan een remise tegen de Franse ploeg genoeg voor de winst in de poule. De groepswinnaar speelt komende zomer de eindronde in Noord-Ierland. Speelsters onder 17 werkt het EK af in Tsjechië, terwijl hun leeftijdsgenoten bij de mannen dat in Kroatië doen. Beide toernooien staan begin mei op de agenda. Oranje onder 19 speelt in juli het EK in Georgië.

Spoorboekje EK's 2017

TeamGastlandDataAantal landen
Onder 17Kroatië3-19 mei16
Onder 19Georgië2-15 juli8
Speelsters onder 17Tsjechië2-14 mei8
Vrouwen onder 19Noord-Ierland8-20 augustus8

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen