Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opnieuw ruime overwinning voor Vrouwen onder 19

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2017, 23:00

De speelsters van Onder 19 juichen na een van de vijf treffers tegen Portugal. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 heeft in de Eliteronde na de 5-0 tegen Slovenië zaterdag ook Portugal met 5-0 ruim opzij gezet. Met name de tweede helft werd de opponent overlopen. De ploeg van Jessica Torny heeft nu dinsdag in het laatste duel tegen Frankrijk aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsten voor het EK.

“Een prima wedstrijd. De eerste helft was van onze kant al niet slecht, maar na rust hebben de meiden het echt fantastisch gedaan. Ze zijn blijven gaan om een zo hoog mogelijk score op het bord te zetten”, reageerde Torny, die vooraf wist dat Frankrijk na de 3-1 tegen Portugal niet verder kwam dan 4-0 tegen Slovenië.

— Teamgevoel vlak voor de aftrap.

Onder 19 had op het veld van Robur et Velocitas in Apeldoorn daarmee aan een 2-0 winst voldoende om de beste uitgangssituatie voor het laatste duel te creëren. “Vroeger zouden ze het bij 2-0 rustiger aan hebben gedaan, maar dat was nu helemaal niet het geval. Een groot compliment aan de meiden. Ik ben er trots op hoe ze tot het einde zijn bleven gaan.”

Cruciale redding

De benodigde 2-0 was na een uur bereikt. Joëlle Smits schoot zeven minuten voor rust na een voorzet van Nadine Noordam de belangrijke openingstreffer binnen en Eva van Deursen mikte na een uur eveneens bij de tweede paal de strakke voorzet van Jamie Altelaar raak. Invaller Quinty Sabajo deed twee keer hetzelfde bij de voorzetten van Victoria Pelova en Smits.

— Eva van Deursen juicht nadat ze Onder 19 op een voorsprong van 2-0 heeft gezet.

“Steeds werd de bal heel strak voorlangs getrokken en bij de tweede paal binnengelopen. Prima doelpunten”, aldus Torny, die Smits bij de 5-0 de bal van afstand snoeihard tegen het dak van het doel zag schieten.

Samen met de achterhoede heeft Lize Kop het prima gedaan

Portugal had weliswaar een paar snelle, lepe spitsen, maar de ploeg kwam maar tot een echte goede kans. Een Portugese kwam oog in oog met Lize Kop te staan, maar de doelvrouw redde overtuigend. Torny: “Het stond toen nog 0-0, dus dat was een cruciaal moment in de wedstrijd. Daarmee liet Lize echt haar klasse zien. Samen met de achterhoede heeft ze het prima gedaan. Portugal kon verder niet tot kansen komen.”

'Zijn er absoluut nog niet’

— Nadine Noordam was bij vlagen ongrijpbaar en gaf de voorzet voor de openingtreffer.

Onder 19 creëerde daarmee dus een prima uitgangspositie voor dinsdag, als op het veld van SDC Putten in het slotduel de kraker met regerend Europees kampioen Frankrijk wacht.

“Vooraf wisten we dat het om de wedstrijd van dinsdag gaat. Frankrijk is een topploeg. Dat wordt een echte finale”, weet Torny. De ploeg kan zich dus niet te veel laten meenemen door de euforie van de beide overtuigende zeges. “We zijn ons er ook zeer van bewust dat we er absoluut nog niet zijn. En over dat gelijke spel zul je mij niet horen. Wij gaan gewoon voor de winst.”

Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK - van 8 tot 20 augustus - doen acht landen mee, waarbij Noord-Ierland als gastland automatisch gekwalificeerd is.

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van deze wedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen