Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 walst over Bulgarije heen

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober 2016, 7:30

Nadine Noordam maakte een hattrick tegen Bulgarije. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 is het EK-kwalificatietoernooi woensdag uitstekend begonnen. Tegen gastland Bulgarije werd het woensdag 6-0. KNVB-coach Jessica Torny: “Je wilt altijd meer scoren en die kansen waren er ook, maar deze uitslag is gewoon prima.”

De poule van Oranje kent met verder nog Turkije en Moldavië niet echt grote tegenstanders. Torny laat er dan ook geen twijfel over bestaan ‘dat er gewoon negen punten gehaald moeten worden’.

'Kwamen goed weg'

Toch is het ruim verslaan van ‘mindere landen’ niet altijd een makkelijke opgave, en Onder 19 had het in eerste instantie lastig. Het team had zelfs geluk toen een prima Bulgaars schot via de onderkant van de lat volgens de scheidsrechter op de doellijn belandde en niet erover heen. “Doelvrouw Lize Kop zei achteraf dat ze zelf twijfelde en hij er misschien wel overheen was. Daar kwamen we goed weg. Anders hadden we 0-1 achter gestaan.”

Nadat Nadine Noordam het echter op haar heupen kreeg, was het duel zo gespeeld. De rappe aanvalster van ADO Den Haag scoorde na ruim een half uur de openingstreffer en maakte daar met nog twee treffers in zes minuten een hattrick van.

“Toen die eerste er eenmaal in lag ging het ineens hard. Het probleem is dat je snel een te laag tempo speelt en het is tegen dit soort landen altijd moeilijk een gaatje te vinden. Ze staan soms met  z’n elven achter de bal”, aldus Torny.

Fraaie treffer Sabajo

In de eerste helft wilde Bulgarije nog wel enigszins het avontuur zoeken, maar na rust kwam het niet meer van eigen helft af. Een teen, voet of been was dan vaak net voldoende om een kans onschadelijk te maken of een aanval daarvoor al te onderbreken. Toch vonden Ashleigh Weerden (vlak voor rust), Quinty Sabajo en aanvoerder Kay-Lee de Sanders uiteindelijk toch het doel. De treffer van Sabajo was daarbij de fraaiste. De invaller knalde de bal vanaf de zijlijn in één keer achter de doelvrouw.

“Nogmaals, je wilt altijd meer, maar we hebben hiervoor pas één oefeninterland gespeeld. Het team moet ook nog op elkaar ingespeeld raken en dat vraagt tijd. Er zat meer in, maar met 6-0 kan ik prima leven.”

Onder 19 speelt vrijdag tegen Moldavië en maandag volgt Turkije, dat Moldavië met 1-0 versloeg. De groepswinnaars en de tien beste nummers twee gaan door naar de volgende Eliteronde. Het  EK vindt in 2017 plaats in Noord-Ierland.

Statistieken

Nederland – Bulgarije 6-0

Scoreverloop: 32. Noordam 1-0, 35. Noordam 2-0, 38. Noordam 3-0, 4+52. Weerden 4-0, 82. Sabajo 5-0, 86. De Sanders 6-0.

Nederland: Kop, Waterham, De Sanders, Ten Westeneind, Altelaar, Weerden, Van Schoonhoven (62. Sabajo), Jansen (46. Kenton), Van Deursen (71. Van der Plas), Doejaaren, Noordam.

Spelers & Staf

Alle informatie over de spelers en de technische staf van Oranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen