Onder 19 begint voortvarend aan EK

19 juli 2016, 20:45

Een prima start voor Vrouwen onder 19: 6-0. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 is uitstekend begonnen aan het EK in Slowakije. In de openingswedstrijd werd het gastland met liefst 0-6 verslagen. Sisca Folkertsma, Jill Roord en Michelle Hendriks tekenden voor de Nederlandse doelpunten.

Het openingsduel van het EK begon voor Nederland wat stroef. Na vijf minuten spelen was de eerste kans voor de Slowaken, maar keeper Paulina Quaye verrichtte in de één-tegen-één situatie een mooie redding. "We begonnen wat onrustig. De meiden waren zoekende, maar je zag wel direct dat wij sterker waren", blikt KNVB-coach Jessica Torny terug.

In de 23e minuut werd Oranje door de Slowaken in het zadel geholpen. Suzanne Admiraal brak door over links en werd neergehaald in het vijandige strafschopgebied. Sisca Folkertsma was vervolgens koelbloedig vanaf elf meter.

Voorsprong uitbouwen

Het bleek een zetje in de goede richting want Oranje nam hierna het heft in handen. Voor rust werd door een goal van Jill Roord en een eigen doelpunt van Slowakije de voorsprong uitgebouwd naar 0-3.

Ook na rust hield Nederland druk op de ketel.  Roord scoorde haar tweede en derde goal en ook Michelle Hendriks scoorde een doelpunt. "We bleven druk houden, en gingen voor elke bal. Dan moet je je misschien afvragen of 6-0 wel genoeg was. Maar voor nu zijn we tevreden. Dit is een goed begin van het EK", aldus Torny.

Vrijdag Noorwegen

Vrijdag speelt Nederland de tweede poulewedstrijd tegen Noorwegen dat met 1-0 won van Frankrijk. "We gaan nu nog even genieten van deze overwinning. Morgen kijken we weer vooruit naar Noorwegen."

Statistieken:

Wedstrijd
Slowakije – Nederland 0-6 (0-3)

Scoreverloop
23. Sisca Folkertsma 0-1 (pen.),  37. Jill Roord 0-2  40. Stephanie Deszathova 0-3 (e.d.), 57. Jill Roord 0-4, 68. Michelle Hendriks 0-5, 73 Jill Roord 0-6.