Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 op EK tegen Frankrijk

KNVB Media
KNVB Media
24 mei 2016, 11:45

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is op het EK 2016 in Slowakije ingedeeld in Groep A en treft daarin gastland Slowakije, Frankrijk en Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is op het EK 2016 in Slowakije ingedeeld in Groep A en treft daarin gastland Slowakije, Frankrijk en Noorwegen. De eindronde vindt plaats van 19 tot en met 31 juli. Oranje speelt de groepswedstrijden in Senec en Zlate Moravce.

KNVB-coach Jessica Torny was dinsdag bij de loting in de Slowaakse hoofdstad Bratislava aanwezig. "We mogen zeker niet ontevreden zijn met deze loting. Op een EK tref je altijd mooie tegenstanders, maar deze poule biedt volop kansen. Ik begreep dat we van gastland Slowakije nog nooit verloren hebben in deze leeftijdscategorie, dit is geen slecht uitgangspunt. Een verschil is nu wel dat ze een thuisvoordeel hebben, maar ik schat ons toch hoger in."
 
"Noorwegen is in elke leeftijdscategorie bij de vrouwen sterk", weet Torny. "In de Eliteronde eindigde ze echter niet als eerste in hun poule en was Zwitserland te sterk, dit zegt natuurlijk ook wel iets. Frankrijk is een absoluut topland dat ik ook op een vriendschappelijk toernooi in La Manga heb zien spelen. Volgens mij zijn zij de favoriet in deze poule en misschien wel voor het EK. Ik sluit overigens niet uit dat zij op eenzelfde manier naar ons kijken." 
 
Poule-indeling
Groep A
Slowakije
Nederland
Frankrijk
Noorwegen
 
Groep B
Spanje
Duitsland
Oostenrijk
Zwitserland
 
EK 2016 in Slowakije
Aan het EK in Slowakije doen acht landen mee, verdeeld over twee groepen. De groepswedstrijden zijn op 19, 22 en 25 juli. De winnaars en beste nummers twee van elke groep gaan naar de halve finales. Die zijn op 28 juli. De finale is op 31 juli. Het speelschema en aanvangstijden worden op een later moment bekendgemaakt.
 

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen