Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 geplaatst voor EK

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2016, 21:45
2:35

Feest bij Onder 19 na het behalen van het EK. - Foto: KNVB Media

In navolging van de mannen van Onder 17 en hun leeftijdsgenoten van Onder 19, heeft het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar zich zondag geplaatst voor het EK.

Door een 1-1 gelijkspel tegen Finland plaatste de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny zich als groepswinnaar voor het EK in Slowakije. Door het gelijkspel bleef Onder 19 ongeslagen in zowel de eerste kwalificatieronde als op het Elitetoernooi. In de andere wedstrijd in Groep 3 bleek Tsjechië met 2 - 0 te sterk voor Wit-Rusland. Het EK 2016 wordt gehouden in Slowakije en vindt plaats van 19 tot 31 juli.

"We hebben het gehaald, maar vraag niet hoe", aldus KNVB-coach Jessica Torny. "We hadden het erg moeilijk tegen de Finnen en hebben het onnodig spannend gemaakt. In de eerste helft kwamen we er lastig doorheen en eigenlijk werd ons spel pas beter toen we met 1 – 0 achter kwamen. Toen de gelijkmaker viel was de opluchting groot en dat we nu naar het EK gaan is fantastisch."

EK 2016 onder 19 jaar in Slowakije

Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Slowakije als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK wordt gehouden van 19 tot 31 juli.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen