Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen O19 zorgen voor spektakel

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2016, 6:45

Onder 19 rekende met grote cijfers af met Tsjechië. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd van het Elitetoernooi met 7-2 gewonnen van hun leeftijdsgenoten uit Tsjechië. In Hengelo was Sisca Folkertsma (PSV) met vier doelpunten de gevierde vrouw aan de kant van Oranje.

Het team van KNVB-coach Jessica Torny gaat door de overwinning aan kop in het EK-kwalificatietoernooi. Finland won eerder op de dag met 2-1 van Wit-Rusland en staat op de twee plaats.

Torny: "Een prima start van het toernooi. We speelden een goede eerst helft met een hoog baltempo en erg mooi spel over de flanken. In de tweede helft verslapten we, waardoor we twee onnodige tegendoelpunten incasseerden. Die verslapping in het team moet eruit. Desondanks kijken we door de overwinning met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen de Wit-Russen."

Tweede wedstrijd

Oranje onder 19 speelt donderdagavond de tweede wedstrijd van het kwalificatietoernooi. Bij HVV Tubantia in Hengelo is Wit-Rusland de tegenstander. Het Elitetoernooi wordt afgesloten met de ontmoeting tegen Finland op zondag 10 april in Eibergen.

Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Slowakije als gastland automatisch gekwalificeerd is.

Statistieken

Nederland-Tsjechië 7-2

Scheidsrechter:
Ms. Garratt  (ENG).

Gele kaart:
Van der Wal (Nederland)

Scoreverloop:
7. Majerová 1-0 (e.d), 17. Roord 2-0, 21. Folkertsma 3-0, 43. Folkertsma 4-0, 60. Waltrová 4-1, 78. Folkertsma 5-1 (pen.), 79. Stárová 5-2 (pen.), 86. Folkertsma 6-2, 90. Admiraal 7-2.

Nederland: Weimar, Van Schijndel, De Sanders, Ten Westeneind, Sanders (21. Van der Wal), Raaijmakers, Admiraal, Hendriks (46. Van Schoonhoven), Folkertsma, Roord, Verhoeve (69. Noordam).

Maak kennis met Dutchy

Dutchy is de mascotte en allergrootste fan van het Nederlands elftal. Hij woont in Zeist en is bij elke thuiswedstrijd van het Nederlands elftal in het stadion te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen