Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Video: Onder 19 groepswinnaar

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2015, 10:14
2:08

Foto:

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is groepswinnaar geworden in de eerste ronde van het EK-kwalificatietoernooi. In de derde en laatste EK-kwalificatiewedstrijd speelde Oranje onder 19 met 1-1 gelijk tegen Italië. Beide ploegen waren al zeker van de volgende ronde en vochten een onderlinge strijd uit voor poulewinst in groep 7.

Het elftal van KNVB-coach Jessica Torny kwam in de goede eerste helft aan de leiding door een prachtige goal van Pleun Raaijmakers. Met een bekeken lob verraste zij de Italiaanse keeper. Na rust sloeg de vermoeidheid toe en werd Italië met pijn en moeite op 1-1 gehouden
 
Omschakeling

Torny: “De eerste twee wedstrijden wonnen we met groot verschil, maar vandaag was een echte krachtmeting en daar keken we naar uit. In de eerste helft speelden we goed, terwijl we het onszelf in de tweede helft moeilijk maakten. Over de hele wedstrijd genomen hadden we onszelf moeten belonen met de winst. Tegelijkertijd is de eerste plaats in de groep een goed resultaat waar we op verder kunnen bouwen.’’

De omschakeling was groot na de schiettenten tegen Cyprus en Moldavië, vond ook aanvoerder Michelle Hendriks. "Dit was de leukste en ook wel onze beste wedstrijd." Ze is tevreden met het resultaat. "We zijn eerste geworden in de poule. Misschien niet met de negen punten die je wilde. Maar je bent door en dat was ons doel."

Eliteronde

Haar coach had ook graag negen punten gezien. "Nu ontloop je niet alle goede landen in de volgende ronde. Maar goed, deze groep heeft veel potentie en dat is weer een mooie uitdaging voor de eliteronde."
 
De volgende ronde van het EK-kwalificatietoernooi staat 5 tot en met 10 april 2016 op de agenda. De zeven ploegen die zich ook in deze eliteronde staande houden, mogen in juli 2016 uitkomen op het EK in Slowakije.
 
Statistieken

Italië - Nederland 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 27. Raaijmakers 0-1, 66. Boattin 1-1.

Scheidsrechter: Tania Fernandes Morais (Luxemburg).

Gele kaarten: Van der Linden, Ten Westeneind, Sanders.

Opstelling Nederland: Pauline Quaye, Yvonne van Schijndel, Vita van der Linden, Vera ten Westeneind, Maureen Sanders, Pleun Raaijmakers (78. Maartje Looijen), Suzanne Admiraal, Michelle Hendriks, Cheyenne van den Goorbergh, Soraya Verhoeve, Nadine Noordam.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen