Vrouwen O-19 verpletteren Moldavië

18 september 2015, 5:31

De tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi voor het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is eveneens omgezet in een overwinning. Op het complex van Achilles 1894 in Assen werd met maar liefst 12-0 gewonnen van Moldavië.

Hiermee heeft Oranje onder 19 zich, met nog één speelronde te gaan, geplaatst voor de volgende ronde van het EK-kwalificatietoernooi. Dinsdag werd Cyprus in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 9-0 verslagen.

KNVB-coach Jessica Torny: “Als coach kan je niet anders dan tevreden zijn na een overwinning met dubbele cijfers. Al leek het er de eerste helft niet op dat het zo’n mooie avond zou worden. We waren in de eerste helft erg onzorgvuldig in de passing en vielen ongecontroleerd aan. In de tweede helft hebben we dit op een geweldige manier kunnen rechtzetten en de ontlading in de kleedkamer was daarom ook groot. Vooral het feit dat we op dit moment op doelsaldo boven Italië staan en zodoende genoeg hebben aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden geeft een goed gevoel. Maar natuurlijk gaan we ook zondag weer vol voor de overwinning.’’

Afrekenen

In de strijd om de overwinning in poule 7 zal Oranje onder 19 in een onderling duel moeten afrekenen met hun leeftijdsgenoten uit Italië. Eerder op de avond boekten ook de Italianen hun tweede zege door Cyprus met 11-0 te verslaan.

Doordat het Nederlands vrouwenelftal in de slotfase het 12e doelpunt liet aantekenen staan ze, met één doelpunt meer dan Italië, bovenaan in de poule. De laatste speelronde staat voor zondag op het programma. Oranje onder 19 trapt om 14.30 uur af tegen Italië op sportpark Skoatterwald in Heerenveen. Op hetzelfde tijdstip staan Moldavië en Cyprus tegenover elkaar in Assen.

Statistieken

Nederland – Moldavië 12-0

Scoreverloop: 29. Van Velzen 1-0, 38. Admiraal 2-0, 45. Sanders 3-0, 50. Noordam 4-0, 60. Verhoeve 5-0 (foto), 69. Koster 6-0, 75. Verhoeve 7-0, 78. Koster 8-0, 82. Van der Linden 9-0, 84. Van Velzen 10-0, 90. Raaijmakers 11-0, 90. Verhoeve 12-0.

Opstelling: Kop, Van der Wal, Van der Linden, Ten Westeneind, Sanders, Van Velzen, Raaijmakers, Hendriks (61. Koster), Looijen, Folkertsma (38. Verhoeve), Admiraal (46. Noordam).