Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 strandt in halve finale

KNVB Media
KNVB Media
2 juni 2010, 20:27

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar is in het Macedonische Skopje gestrand in de halve finale van het EK. De formatie van KNVB-coach Hesterine de Reus hield regerend Europees kampioen Engeland tot en met de verlenging op 0-0, maar verloor na strafschoppen.

De halve finale was in een aantal opzichten een herhaling van de halve eindstrijd tussen de A-elftallen op het EK van 2009. Engeland zette Oranje voortdurend onder druk, Nederland kon de tegenstander lang van zich afhouden, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de opponent. ,,Engeland heeft terecht gewonnen, daar moet je eerlijk in zijn. Zij waren de beste ploeg en verdienen de finale te spelen. Desondanks zijn de meiden natuurlijk heel erg teleurgesteld. We waren er heel dichtbij", aldus De Reus.

Engeland favoriet

In de editie van 2009 waren de talenten uit Engeland in de finale tegen Zweden heer en meester en ook nu lijkt de ploeg de favoriet in de finale. Oranje kon gedurende het gehele duel nauwelijks tot een behoorlijke aanval komen, terwijl Engeland veelal op de helft van Nederland acteerde. Toch kon Engeland nooit echt doordrukken. Doelvrouw Roxanne van den Berg moest weliswaar een aantal keer in actie komen, maar tot aan de laatste minuut stond de Oranje-achterhoede stevig.

,,We hebben net als in de eerste drie wedstrijden fantastisch verdedigd", aldus De Reus, wiens ploeg tijdens het toernooi geen tegentreffer hoefde te incasseren. ,,Dat is superknap tegen zo’n sterke tegenstander. Maar aanvallend konden we zelf niet veel brengen, dat is waar."

Afstandschot

Diepe ballen leidden bij Onder 19 steeds tot snel balverlies en de meegereisde toeschouwers konden alleen een minuut voor de pauze even van de banken toen Siri Worm van afstand uithaalde. De Engelse doelvrouw kon het leer net voldoende raken om naast het doel te laten verdwijnen. 

Hoewel Nederland nauwelijks aanspraak kon maken op een zege, had de ploeg in de strafschoppenserie weer alle kans. Ellen Jansen, Lieke Martens, Merel van Dongen en de vlak voor het einde ingebrachte Stephanie van der Gragt  troffen allen doel. Siri Worm (foto), die in de halve bekerfinale met haar club FC Twente ook al in de beslissende strafschoppenserie miste, schoot opnieuw naast. Omdat de Engelsen vijf ballen foutloos achter Van den Berg plaatsten, betekende het de terugreis voor Oranje.

'Dit had de finale moeten zijn'

De Reus: ,,Dit is een zuur einde voor de meiden, maar desondanks hebben ze op dit toernooi een uitmuntende prestatie geleverd door de halve finale te bereiken en geen enkele tegengoal te krijgen."

Engeland speelt zaterdag de finale tegen Frankrijk, dat in de andere halve finale Duitsland na een 1-1 eindstand met strafschoppen versloeg. Nederland versloeg Frankrijk in de poule nog met 2-0. ,,Daarom voelt dit extra beroerd. De meiden hebben het idee dat ze ook in de finale hadden kunnen staan. De finale had misschien wel Nederland-Engeland moeten zijn."

Volg ons ook op Twitter!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen