Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Prima start Vrouwen onder 19

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2015, 18:37

Foto:

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 heeft de tweede wedstrijd van de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi gewonnen. Maandag trok Oranje de zege in het Limburgse Landgraaf eenvoudig naar zich toe. De regerend Europees kampioen hoopte echter op meer dan de 3-0 zege tegen Slovenië.

“We zijn natuurlijk blij met de winst, maar we hadden graag meer doelpunten gemaakt”, aldus Tiny Hoekstra, die Onder 19 direct na rust wel op het goede spoor zette. Ze kwam als wissel binnen de lijnen en kreeg niet veel later de bal ingespeeld door een verdediger. Ze bedacht zich geen moment, knalde de bal richting het doel en zag de bal vervolgens in de rechter benedenhoek verdwijnen: 1-0. ”Super natuurlijk als je in het veld komt en gelijk scoort. Het brak de wedstrijd gelukkig open.”

Moeizame eerste helft
Tot de goal van Hoekstra vocht Oranje tegen een bepaald niet onaardige Slovenië, maar maakte het ook zichzelf lastig. 37 seconden na de aftgrap van de wedstrijd miste Suzanne Admiraal een levensgrote kans en dat bleek de opmaat voor het missen van vele mogelijkheden in de eerste helft.

Terwijl Slovenië voor rust geen kans kreeg, kon Onder 19 maar geen goal forceren. Hoewel de ploeg wel verwoede pogingen deed, gaf het de Sloveense doelvrouw vaak net de tijd om met haar hand of ander lichaamsdeel de bal uit het doel te houden. Ook Inessa Kaagman en Cheyenne van den Choorbergh hadden met afstandsschoten (net over en naast) het geluk niet aan hun zijde.

‘Je hoopt op snelle goals’
“Hij wilde er maar niet in. Als een van die eerste ballen erin gaat, dan ga je veel makkelijker voetballen. Nu denk je steeds: ‘hij moet erin, hij moet erin’. En dat voetbalt vervelend”, aldus Sisca Folkertsma, die twee minuten na de treffer van Hoekstra de 2-0 aantekende. Een kwartier voor het einde zette de aanvalster na een goede aanval over rechts en een prima voorzet van Lineth Beerensteyn ook de 3-0 op het scorebord.

“Je hoopt na die snelle, opeenvolgende goals gelijk 4-0 of 5-0 te kunnen maken, maar de doelpunten vielen niet. We kregen ook niet meer zo veel kansen als in de eerste helft”, zag Folkertsma.

Donderdag tegen Denemarken cruciaal
Donderdag om 18.00 volgt op het sportpark bij sv Meerssen het cruciale treffen tegen Denemarken. Dat land versloeg Slovenië eerder met 4-0 en speelt maandagavond tegen Tsjechië, het land waartegen Onder 19 met 6-0 won. Omdat alleen de poulewinnaar zich plaatst voor het EK, zal Nederland met veel belangstelling uitkijken naar het duel van de Deense meisjes op maandag. Wint Denemarken niet, dan heeft Nederland op donderdag aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen.

“Om te winnen en het EK te halen zal het tegen Denemarken echt beter moeten”, vindt Folkertsma. Hoekstra: ,”Het wordt een hele lastige pot. Maar we kunnen van Denemarken winnen, daar ben ik van overtuigd.”

De Eliteronde moet leiden tot plaatsing voor het EK 2015, waar Israël in juli de deelnemende landen ontvangt. Daar hoopt Oranje de titel te kunnen verdedigen. In Noorwegen werd de ploeg van André Koolhof in 2014 voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen.

Nederland -  Slovenië: 3-0 (0-0).
47. Hoekstra 1-0, 51. Fokertsma 2-0, 72. Folkertsma 3-0.

Nederland: Steen, vd Wal, Akkerman, Kerkdijk, vd Goorbergh, Kaagman, Bruinenberg (67. Verhoeve), Strik (46. Hoekstra), Kets (67. Beerensteyn), Folkertsma, Admiraal.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen