Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Prima start voor Onder 19

KNVB Media
KNVB Media
4 april 2015, 18:36

Foto:

Regerend Europees kampioen Vrouwen onder 19 is de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi zaterdag in het Limburgse Meerssen uitstekend gestart. Tsjechië werd in het eerste duel met liefst 6-0 verslagen. KNVB-coach Andre Koolhof: ,,Ondanks dat het geen goede wedstrijd was, is het een prima resultaat.”

Hoewel de zege van Oranje geen verrassende was, vloeiden er na afloop bij de Tsjechischen genoeg flink wat tranen. ,,Ze waren nogal aangeslagen”, zag Koolhof. ,,Verbazend om te zien. Ik weet niet of ze gedacht hadden van ons te kunnen winnen, maar dat lijkt me toch niet reëel gezien hun conditie en fitheid. Ik verbaasde me erover.”

Snelle voorsprong

Tsjechië plaatste zich weliswaar voor de Eliteronde, maar veel kwaliteit bezat de ploeg niet. In plaats van voor de goal te blijven hangen, voetbalde de ploeg gewoon vooruit. Daardoor ontstond er voor Onder 19 voldoende ruimte om te voetballen en de eerste treffer viel dan ook snel. Suzanne Admiraal rondde na een mooie aanval en steekpass vanuit het middenveld na vijf minuten al goed af.

Na een kwartier was het voor de tweede keer raak. Maureen Sanders mikte de bal na een corner van Tiny Hoekstra binnen. Koolhof bleef zijn troepen ondanks de snelle voorsprong vooruit sturen. ,,Doordat we al zo snel op 2-0 kwamen, gingen de meiden twijfelen. Vol doorgaan op de aanval of de stand vasthouden. Die 2-0 stand is in een Eliteronde normaal gesproken een goede uitslag, maar nu voelde je dat er nog veel meer in zat. We waren zoveel beter.”

Oranje bleef scoren

Als gevolg van het natte en moeilijk bespeelbare veld was het spel van Oranje niet altijd even florissant, maar vooral voor de pauze liet het de doelpuntenmachine gewoon doordraaien. Na ruim een half uur werkte de Tjechische rechtervleugelverdediger zelf een vrije trap binnen, waarna Admiraal kort voor rust na een corner 4-0 maakte. De linksbuiten van Telstar draaide en keerde in het vijfmetergebied een aantal keer behendig weg en schoot vervolgens haar tweede treffer van de middag binnen.

Na de pauze waren er treffers voor aanvoerder Inessa Kaagman en Vita van der Linden. De eerste benutte een strafschop nadat Lineth Beerensteyn omver werd geduwd. De rechtsbuiten had vervolgens ook een aandeel in de zesde treffer. Haar schot werd nog wel gepareerd door de doelvrouw, maar de bal viel vervolgens voor de voeten van de vanuit het middenveld opgekomen Van der Linden: 6-0.

Donderdag cruciale wedstrijd

Maandag (15 uur bij vv Schaesberg) speelt Onder 19 tegen Slovenië en donderdag (18 uur bij sv Meerssen) volgt Denemarken, zo goed als zeker de grootste concurrent voor Oranje. Slechts de poulewinnaar plaatst zich voor het EK. ,,Slovenië staat ook niet als sterk land bekend, maar je moet er eerst nog maar van winnen”, aldus Koolhof, die toch ook in het tweede duel aan het doelsaldo wil werken. ,,Datzelfde zal Denemarken natuurlijk doen. Het lijkt met die twee zwakkere landen een gemakkelijke poule, maar daarmee is deze ook gevaarlijk. De laatste wedstrijd is cruciaal en tot die tijd heb je geen serieuze test. Alles hangt van die ene wedstrijd af.”

Statistieken:

Nederland - Tsjechië: 6-0 (4-0).

Scoreverloop: 5. Admiraal 1-0, 14. Sanders 2-0, 34. e.d. 3-0, 42. Admiraal 4-0, 53. Kaagman 5-0, 77. Van der Linden 6-0.

Opstelling Nederland: Quaye, Peels, Akkerman, Sanders (60. Van der Wal), Kerkdijk, Van der Linden, Kaagman, Van den Choorbergh, (46. Bruinenberg), Beerensteyn, Hoekstra, (71. Verhoeve), Admiraal.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen