Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 sluit af met verlies

KNVB Media
KNVB Media
10 maart 2015, 9:52

Foto: KNVB

Vrouwen onder 19 heeft het toernooi in het Spaanse La Manga maandag met een nederlaag afgesloten. Na winst tegen Zwitserland en verlies tegen de VS, moest het nu met 0-2 buigen voor Schotland.

Zaterdag ging de regerend Europees kampioen al kopje onder tegen de VS, maar die tegenstander was volgens KNVB-coach Andre Koolhof ‘het beste team’ dat hij ‘ooit in deze leeftijdscategorie had gezien’. Onder 19 verloor die wedstrijd met 0-2, nadat het eerder 1-0 Zwitserland bedwong.

Geen herstel voor Oranje

Schotland is traditioneel een fysiek sterke en stugge ploeg, maar moet toch net wat lager worden ingeschaald dan Amerika. Met een wat gewijzigde opstelling ten opzichte van dat duel, kon Oranje nu echter opnieuw niet winnen. De eerste helft kon Onder 19 het doel nog schoon houden, maar tien minuten na de pauze was het dan toch raak voor Katey Turner. Het was Abigail Harrison die drie minuten voor tijd de score nog verder uitbouwde; 0-2.

EK-kwalificatie in eigen land

Onder 19 speelt het jaarlijkse oefentoernooi onder andere in voorbereiding op de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi dat 4 april in eigen land van start gaat.

Statistieken:

Nederland – Schotland: 0-2 (0-0).

Scoreverloop: 54. Turner 0-1, 87. Harrison 0-2.

Opstelling Nederland: Quaye (46. Steen), Kerkdijk, Akkerman, Sanders (46. Schijndel), Van der Wal (46. Peels), Van den Goorbergh, Kets (66. Verhoeve), Folkertsma, Beerensteyn, Hoekstra, Koster (46. Van der Linden).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen