Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen onder 19 overklast

KNVB Media
KNVB Media
8 maart 2015, 10:16

Foto: KNVB

Vrouwen onder 19 speelde in het Spaanse La Manga zaterdag weliswaar een uitstekende wedstrijd, maar moest toch haar meerdere erkennen in het team van USA: 0-2. ,,Dit was het beste team dat ik in deze leeftijdscategorie ooit gezien heb. Echt geweldig, wereldtop”, aldus KNVB-coach André Koolhof.

,,We speelden echt een prima wedstrijd. De speelsters moesten tot het uiterste gaan om dit Amerika tegen te houden en dat lukte ze heel aardig”, reageerde Koolhof toch nog tevreden. ,,Amerika was oppermachtig. Er zat voor ons niet meer in dan proberen hun spel zo goed en zo kwaad als het ging te ontregelen. Dat deden de meiden echt uitstekend, maar desondanks was Amerika op alle fronten beter. Een heel compleet team.”

Fysiek sterk en snel

Met snelle en fysiek sterke speelsters lieten de Amerikaanse speelsters zien dat er nog een niveau boven dat van de regerend Europees kampioen blijkt. Voetballend kwam Oranje er nauwelijks aan te pas, maar doordat het zich verdedigend niet gek liet maken, kwam Amerika ondanks het vele balbezit niet aan veel opgelegde kansen toe. Pas vlak voor rust werd een onoplettendheid in de Nederlandse achterhoede de ploeg dan toch fataal. Lucie Akkerman veroorzaakte op de rand van het strafschopgebied een overtreding en de vrije trap werd door de te vrijgelaten Mikaela Harvery in het binnengetikt.

‘Geweldige leerschool’

Tien minuten voor tijd maakte Jordan Harr, na een voorzet vanaf de zijkant, bij de tweede paal de 0-2. Koolhof: ,,Het was niet eens een verdedigingsfout van ons. Die aanvalster deed dat gewoon echt heel knap. Ik heb sowieso genoten. Van het Amerikaanse spel, maar ook hoe onze meiden er weerstand tegen gaven. Mijn complimenten.” Na de eerdere 1-0 zege tegen Zwitserland, volgt maandag nog het duel tegen Schotland. De speelsters weten na het duel tegen Amerika in ieder geval wat het thuis te doen staat. ,,Dit soort wedstrijden zijn fantastisch voor die meiden, een geweldige leerschool.”

Statistieken:

Nederland – USA: 0-2 (0-1).

Scoreverloop: 45. Harvery 0-1, 80. Harr 0-2.

Opstelling Nederland: Quaye, Peels (65. Van Schijndel), Van der Linden, Kerkdijk, Akkerman (65. Sanders), Van der Wal, Van den Goorbergh, Bruinenberg, Kets (65. Folkertsma), Beerensteyn, Hoekstra (80. Koster).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen