Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Halve finale lonkt voor O-19

KNVB Media
KNVB Media
27 mei 2010, 21:03

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar heeft zich een uitstekende uitgangspositie verworven om de halve finale te halen op het Europees kampioenschap. In Skopje versloeg de ploeg donderdag in het tweede pouleduel thuisland Macedonië eenvoudig met 0-7. De Reus: ,,We mogen het laatste duel nu zelfs met 0-3 verliezen.”

De uitslag deed bij het eigen duel donderdag in het snikhete Macedonië niet eens zo ter zake. Nadat de talenten het sterk bezette toernooi maandag uitstekend waren gestart met een 2-0 overwinning op Frankrijk, was vooral het onderlinge resultaat tussen Frankrijk en Spanje van belang. En door de beperkte winst van Frankrijk (1-0), ziet de uitgangspositie van Nederland er rooskleurig uit. ,,Ondanks dat we zelfs mogen verliezen, gaan we niet eens voor een gelijkspel. We willen die derde poulewedstrijd ook winnen”, aldus KNVB-coach Hesterine de Reus vol vertrouwen.
 
Eén doelpuntje meer

Bij een eventueel verlies zondag van Oranje tegen Spanje, staan zowel Frankrijk, Spanje als Nederland na drie duels op zes punten. De nummers een en twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales. Eerst telt daarbij het onderlinge resultaat, dan het doelsaldo en pas na de gescoorde doelpunten tegen de eerste drie landen, telt het resultaat tegen de nummer laatst, Macedonië, mee.
 
,,Er stond bij ons dus niet veel op het spel”, aldus De Reus realistisch. ,,Maar Spanje had met 6-0 van Macedonië gewonnen, daarom hadden wij ons tot doel gesteld om er in ieder geval eentje meer te maken. Dat is gelukt.” 
 
Martens weer binnen minuut

Voorafgaand aan het EK was al duidelijk dat het thuisland de laagvlieger van het toernooi zou worden en dat bleek. In het kleine maar volle Zelezarnica Stadion had Lieke Martens weinig tijd nodig om de tegenstander de illusies te ontnemen. Nadat de aanvaller van sc Heerenveen in het eerste duel als invaller na vijftien seconden scoorde, was het nu na 45 seconden prijs.
 
Ook daarna was het een voortdurende aanval op het doel van het thuisland, waarbij Vanity Lewerissa tien minuten later alweer doel trof. De Reus: ,,Gelukkig verspreidde Macedonië zich een beetje over hun eigen helft en bleven ze niet met z’n allen rond de zestien hangen. Dat gaf ons de gelegenheid om nog een beetje te voetballen.”
 
Want daarna was het de beurt aan Kirsten Koopmans, die na ruim twintig minuten de stand al op 0-3 bracht. De speler van ADO Den Haag kreeg ook in het vervolg nog enkele kansen, maar het was Lewerissa die in blessuretijd van de eerste helft de teller op vier zette. En hoewel Nederland niet tot het beste veldspel kwam, denderde de ploeg ook na rust door. Opnieuw Koopmans en Martens brachten de stand op 0-6, waarna de ingevallen Mauri van de Wetering tien minuten voor het einde de overtuigende 0-7 aantekende.

STATISTIEKEN:

Macedonië - Nederland 0-7 (0-4).

Scoreverloop: 1. Martens 0-1, 10. Lewerissa 0-2, 23. Koopmans 0-3, 45. Lewerissa 0-4, 56. Koopmans 0-5, 66. Martens 0-6, 79. Van de Wetering 0-7.

Opstelling Nederland: Roxanne van den Berg (AZ), Hélène Heemskerk (Legmeervogels), Siri Worm (FC Twente), Desiree van Lunteren (AZ), Lucienne Reichardt (ADO Den Haag/46. Tessa Oudejans, FC Utrecht), Lieke Martens (sc Heerenveen), Shanice van de Sanden (FC Utrecht/46. Mauri van de Wetering, Willem II), Stefanie van der Gragt (AZ/58. Kika van Es, Willem II), Kirsten Koopmans (ADO Den Haag), Carmen Manduapessy (sc Heerenveen), Vanity Lewerissa (Sportclub WVV ’28).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen