Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nipt verlies voor Vrouwen onder 19

KNVB Media
KNVB Media
1 maart 2010, 20:00

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar is er maandag bij het oefentoernooi in het Spaanse La Manga net niet ingeslaagd om voor een verrassing te zorgen. Tegen Duitsland verloor het team nipt met 1-0.

Onder 19 hoopt zich te plaatsen voor het EK 2010, dat eind mei wordt gespeeld in Macedoniё. Het elftal van Hesterine de Reus moet daarvoor eind maart eerst het tweede EK-kwalificatietoernooi doorkomen, waarin de ploeg het in eigen land moet opnemen tegen fysiek sterke landen als Denemarken, Schotland en Finland. Ook Duitsland, de winnaar van de editie van 2009, is traditioneel fysiek sterker dan Oranje en dus een prima test.

‘Meiden ongelofelijk nerveus’

,,Ook nu waren ze weer groter, sneller, vaardiger en fitter”, aldus De Reus. ,,De meeste Oranjemeiden hadden nog nooit tegen Duitsland gespeeld en waren voor de wedstrijd dan ook ongelooflijk nerveus. Dat kregen we er toch niet helemaal uit en in de beginfase van de wedstrijd kwamen we dan ook niet veel verder dan de ballen tegenhouden. Elke pass vooruit van ons, was balverlies. We stonden heel erg onder druk.”

Oranje kwam dan ook na krap een half uur op achterstand. Na een afgeslagen Duitse corner stond de Oranje-organisatie niet goed, waarna Turid Knaak alleen op doelvrouw Eline Sol af kon en koelbloedig afrondde. ,,Toch pakten we het na die mindere beginfase goed op. We kregen steeds meer grip op het spel van de Duitsen. Er werd beter gecoacht, beter overgenomen en we kregen vier dotten van kansen.”

Voldoende kansen

Mauri van de Wetering kwam bij de tweede paal namelijk een haar tekort om de voorzet van Lieke Martens binnen te glijden en Ellen Jansen kon duikend net de pass van Lisanne Grimberg niet binnenkoppen. Martens kwam één-tegen-één niet langs de Duitse doelvrouw.

,,En na rust was het spelbeeld zelfs omgedraaid”, aldus De Reus tevreden. ,,Wij speelden op de helft van Duitsland en maakten het spel. We konden heel veel druk op de bal zetten en Duitsland kwam het eerste half uur de middenlijn niet over. Ik ben uiterst tevreden wat de meiden na rust hebben laten zien.”  

‘Topprestatie’

Het Oranje-offensief leidde echter niet tot treffers, want de schoten van Kika van Es en Martens belandden allebei op de lat. Duitsland kwam in de laatste fase ook nog tweemaal uiterst gevaarlijk door, maar de schade bleef beperkt tot 1-0. ,,De meiden hebben de missie na een moeilijke start fantastisch volbracht. Heel jammer dat we niet gelijk konden maken, maar desondanks hebben de meiden een topprestatie geleverd.”

Nederland neemt het in het toernooi woensdag op tegen Zweden. Vrijdag wacht Italië.

Sol (Kolping Boys), Merel van Dongen (Pancratius) en Maud Roetgering (FC Twente) debuteerden in de basis. Met hun invalbeurt speelden ook Helene Heemskerk (Legmeervogels), Wendy Mulder (sc Heerenveen) en Marissa Compier (Ter Leede) hun eerste Onder 19-duel.

Statistieken:
 
01.03.2010 La Manga, internationaal oefentoernooi
 
Duitsland - Nederland 1-0 (1-0).
 
Scoreverloop: 22. Knaak 1-0.
 
Nederland: Eline Sol (Kolping Boys), Desiree van Lunteren (AZ), Siri Worm (FC Twente), Sishut Hau (sc Heerenveen), Ellen Jansen (FC Twente), Merel van Dongen (Pancratius), Lieke Martens (sc Heerenveen), Lisanne Grimberg (ADO Den Haag), Mauri van de Wetering (Willem II), Maud Roetgering (FC Twente), Kika van Es (Willem II).
 
Wissels: 41. Hau vervangen door Marissa Compier (Ter Leede), 41. Roetgering vervangen door Helene Heemskerk (Legmeervogels), 66. Martens vervangen door Wendy Mulder (sc Heerenveen), 77. Grimbergen vervangen door Vanity Lewerissa (sportclub WVV’28).
 
Overige wissels: Lucienne Reichardt (ADO Den Haag), Roxanne van den Berg (AZ), Stefanie van der Gragt (AZ).
 
Gele kaart: 48. Compier.

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen