Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Moeiteloze zege Vrouwen onder 19

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2011, 22:00

Foto:

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar heeft zondagmiddag in Poortugaal de A-selectie van Jordanië met 9-0 verslagen. De oefeninterland tegen de ploeg van voormalig Onder 19-coach Hesterine de Reus werd gespeeld ter voorbereiding op het Europees kampioenschapeind mei in Italië.

Ondanks de ruime zege was KNVB-coach Johan van Heertum niet tevreden met de prestaties van zijn team. ,,We hebben de afgelopen periode een aantal zaken geoefend en de uitvoering daarvan was nu niet voldoende.''

Onder 19 kwam tegen het redelijk vaardige Jordanië op voorsprong via Lieke Martens. Een strafschop had de stand gelijk kunnen trekken, maar op Sportpark Polder Albrandswaard kreeg Jordanië de bal vanaf elf meter niet langs Laura du Ry. Daarna was het eenrichtingverkeer naar het doel van de ploeg van De Reus. Shanice van de Sanden, Mauri van de Wetering en Ellen Jansen maakten er voor de pauze al 4-0 van.

Merel van Dongen, Van de Wetering, Ellen Jansen (2) en opnieuw Van Dongen zorgden in het tweede bedrijf voor de ruime score. Van Heertum: ,,Het ging allemaal heel makkelijk. Misschien dat dat de reden was dat de meiden niet alles eruit haalden.''

De Reus leidde Onder 19 naar de tweede ronde van het EK-kwalificatietoernooi en stapte vanaf 1 oktober 2010 over naar het nationale elftal van Jordanie.

Statistieken:
15 mei 2011, Sportpark Polder Albrandswaard, Poortugaal

Oefeninterland Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar

Nederland - Jordanië A 9-0 (4-0).

Scoreverloop: 13. Lieke Martens 1-0, 33. Shanice van de Sanden 2-0, 37. Mauri van de Wetering 3-0, 38. Ellen Jansen 4-0, 46. Merel van Dongen 5-0, 48. Van de Wetering 6-0, 75. Jansen 7-0, 76. Jansen 8-0, 81. Van Dongen 9-0.

Volg ons ook op Twitter!


 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen