Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 17 tegen Oostenrijk, Duitsland en Engeland

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2019, 14:15

Speelsters onder 17 treft op het EK Oostenrijk, Duitsland en Engeland. - Foto: KNVB Media

Speelsters onder 17 speelt op het EK 2019 in Bulgarije tegen Oostenrijk, Duitsland en Engeland. Dat is vrijdag bekend geworden tijdens de loting in Albena, Bulgarije. Nederland begint het EK 2019 op 5 mei tegen Oostenrijk. Vervolgens speelt het team op 8 mei tegen Duitsland en de groepsfase wordt op 11 mei afgesloten tegen Engeland.

Als coach van de speelsters onder 17 was coach Robert de Pauw aanwezig bij de loting in Albena. Over het resultaat van de loting zei hij na afloop het volgende: "De vorige resultaten tegen de landen waarmee we in de poule zitten, waren allemaal positief. Zo wonnen we een half jaar geleden nog met 0 - 2 van Duitsland. De Duitsers misten toen wel een aantal speelsters. We weten dat ze nu op volle sterkte zijn. Dat Duitsland goed is in deze leeftijdscategorie dat hebben ze al heel vaak bewezen."

En over Engeland en Oostenrijk. "Engeland wordt een mooie uitdaging voor ons, ik denk dat we redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Oostenrijk ken ik nog niet goed, maar we gaan ze goed analyseren. We zijn in hele mooie poule terechtgekomen met sterke tegenstanders. Nu moeten we laten zien dat we voor de eindzege kunnen gaan. Duitsland en Spanje zijn de topfavorieten op dit EK. Zij hebben al eerder laten zien dat ze een toernooi kunnen winnen. Ik denk dat wij de outsiders zijn met landen als Engeland en Portugal. We hebben heel veel zin in het EK in Bulgarije."

Eerdere resultaten tegen groepsgenoten

LandGespeeldGewonnenGelijkVerloren
Oostenrijk1100
Duitsland288911
Engeland7322

Wedstrijdprogramma

DatumWedstrijd
Zondag 5 mei 2019Nederland - Oostenrijk
Woensdag 8 mei 2019Nederland - Duitsland
Zaterdag 11 mei 2019Engeland - Nederland

Aanvangstijdstippen zijn nog niet bekend.

EK 2019 onder 17 jaar in Bulgarije

Aan het EK doen acht landen mee. Bulgarije was als gastland al automatisch gekwalificeerd. Het EK wordt gehouden van 5 tot 17 mei.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen