Selectie speelsters Onder 17 eliteronde EK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
12 maart, 15:00

Romee Leuchter maakt deel uit van de definitieve selectie van Speelsters onder 17. - Foto: KNVB Media

De definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor speelsters onder de 17 jaar voor de eliteronde van de EK-kwalificatie is bekend. KNVB-coach Marleen Wissink heeft 20 speelsters opgeroepen voor de laatste kwalificatieronde in aanloop naar het EK 2018 in Litouwen.

Tussen 23 en 29 maart zal Oranje onder 17 drie kwalificatiewedstrijden spelen in eigen land. De wedstrijden zijn in Zaltbommel en Veen. Op vrijdag 23 maart neemt de ploeg het in Zaltbommel op tegen Roemenië.

Drie dagen later, op maandag 26 maart, wordt er in Veen tegen Portugal gespeeld. En op donderdag 29 maart wordt de eliteronde, wederom in Zaltbommel, afgesloten met een wedstrijd tegen België.

Selectie

SpeelsterClub
Chasity GrantADO Den Haag
Julia KagieADO Den Haag
Samantha van DiemenCTO Amsterdam
Claire DinklaCTO Amsterdam
Gwyneth HendriksCTO Amsterdam
Nikita TrompCTO Amsterdam
Jonna van de VeldeCTO Amsterdam
Kirsten van de WesteringhCTO Amsterdam
Lieske CarleerCTO Eindhoven
Dana FoedererCTO Eindhoven
Lotte JansenCTO Eindhoven
Romee LeuchterCTO Eindhoven
Isa van der LindenCTO Eindhoven
Floor van LoonCTO Eindhoven
Roos van der VeenCTO Eindhoven
Naomi HilhorstExcelsior'31
Lois NienhuisLonga'30
Moisa van KootPEC Zwolle
Danique van GinkelSaestum
Ella PeddemorsSparta Enschede

Speelsters onder 17 speelt tijdens de Eliteronde in groep 1 op 23 maart eerst tegen Roemenië (19.00, Sportpark De Watertoren - Zaltbommel), dan op 26 maart tegen Portugal (19.00, Sportpark de Hanen Weide - Veen) en tenslotte op 29 maart tegen België (19.00, Sportpark De Watertoren - Zaltbommel).

Bij alle wedstrijden kunnen de meiden natuurlijk de support van Oranjefans gebruiken! Kaartjes zijn aan de kassa verkrijgbaar en kosten €2,50 per stuk.

EK 2018 in Litouwen

Tijdens de Eliteronde komen 28 landen uit verdeeld over 7 poules. De winnaar van elke poule gaat naar het EK, waaraan acht landen meedoen. Litouwen is als gastland automatisch gekwalificeerd. Het EK 2018 wordt gehouden van 9 tot 21 mei.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven