Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 ongeslagen naar halve finale EK

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2017, 22:00

Speelsters onder 17 bleef in de poule ongeslagen en treedt in de halve finale van het EK aan tegen Spanje. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich ongeslagen geplaatst voor de halve finale van het Europees kampioenschap in Tsjechië. De ploeg was na zeges op Noorwegen en Engeland al poulewinnaar en speelde maandag in de laatste wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Ierland. Oranje speelt donderdag om 11.00 uur tegen Spanje om een plek in de finale.

Nederland kon ontspannen beginnen aan de laatste horde voor de halve finale. Ierland pakte nog geen punt, terwijl Nederland al van de halve eindstrijd verzekerd was. Toch speelde de ploeg de minste wedstrijd van de drie, ook al doordat de omstandigheden alles behalve ideaal waren.

KNVB-coach Marleen Wissink.

"Het liep niet zoals we wilden. Door de natte plekken op het veld was het soms ook lastig voetballen, maar daar had Ierland ook last van. Je hebt ermee te dealen", aldus KNVB-coach Marleen Wissink over de regen die gedurende de avond soms met bakken uit de lucht kwam en plassen op het veld veroorzaakte.

Donder en bliksem

Het duel begon al met een flinke donderslag en bliksem. "We moesten blij dat zijn dat we nog konden voetballen. De wedstrijd tussen Engeland en Noorwegen moest worden uitgesteld naar een tijdstip later op de avond", aldus Wissink in het Domazlice Stadium waar opnieuw zo'n duizend toeschouwers aanwezig waren.

Die zagen dat Nederland in een andere opstelling begon dan in de eerste twee EK-optredens. Wissink wilde enkele speelsters rust geven en met eventuele blessures geen risico lopen. In combinatie met het weer en het veld slaagde Oranje er niet in veel uitgespeelde kansen te creëren.

In de eindfase waren we niet overtuigend genoeg

"In de eindfase waren we niet overtuigend genoeg", oordeelde Wissink die met haar ploeg in de halve finale minimaal het niveau van de eerste twee duels moet halen om een plaats in de finale te bemachtigen. Opponent Spanje heeft zich in het toernooi immers tot nu toe laten zien als een behendige ploeg met kwaliteiten.

Straatvoetballertjes

"Het zijn echte straatvoetballertjes. Klein, technisch vaardig en slim", aldus Wissink die vanzelfsprekend beelden heeft verzameld van de wedstrijden uit de andere poule. "De eerste twee wedstrijden van Spanje hebben we al gezien, dus we hebben al een aardig beeld van die ploeg. We gaan nu nog de derde wedstrijd bekijken en dan een mooi strijdplan bedenken. We moeten aan de bak, maar het wordt sowieso een mooie uitdaging."

In de andere halve finale neemt poulewinnaar Duitsland het op tegen Noorwegen. De finale is zondagavond 14 mei. De eerste en enige keer dat Speelsters onder 17 zich kwalificeerde voor een EK-eindronde was in 2010. 

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van Nederland-Ierland.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen