Speelsters onder 17 op EK tegen Engeland, Noorwegen en Ierland

KNVB Media
KNVB Media
7 april 2017, 13:45

Nederland komt van 2 tot en met 14 mei in actie op het EK onder 17 in Tsjechië. - Foto: KNVB Media

Speelsters onder 17 spelen op het EK 2017 in Tsjechië tegen Engeland, Noorwegen en Ierland. Dit is het resultaat van de loting, die vrijdag plaatsvond in het Tsjechische Pilsen.

De ploeg van KNVB-coach Marleen Wissink speelt de groepswedstrijden op 2, 5 en 8 mei. Mocht het zover komen dan speelt Onder 17 de halve finale op 11 mei en spelen ze de finale op zondag 14 mei in Pilsen. Het exacte toernooischema wordt later bekend gemaakt.

Eerdere resultaten

Onder 17 kwam Noorwegen al eerder tegen in de kwalificatiereeks in aanloop naar dit toernooi. Dat duel werd destijds met 2-0 verloren, dit was tevens het enige duel in de kwalificatiereeks dat verloren ging. Engeland en Ierland waren ook al eerder de opponent van Oranje. De laatste wedstrijden tegen deze ploegen dateren uit april 2015. Beide wedstrijden wist Onder 17 echter niet te winnen. Tegen Engeland werd er 2-0 verloren en tegen Ierland kwam Oranje niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Kwalificatiereeks naar het EK 2017

Romee Leuchter viert haar treffer in de Eliteronde tegen Slovenië.

Speelsters onder 17 won in de kwalificatiereeks voor het EK in Tsjechië bijna alle duels. In oktober 2016 begon de ploeg van Marleen Wissink met twee grote overwinningen aan de eerste EK-kwalificatieronde. Het werd 11-0 tegen Bulgarije en Moldavië werd zelfs met 13-0 verslagen. De wedstrijd tegen Noorwegen ging daarentegen verloren met 2-0.

In de Eliteronde in eigen land werd er twee keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Dit was genoeg om een plaats af te dwingen op het EK 2017 in Tsjechië.

EK in Tsjechië

Het EK voor speelsters onder 17 jaar wordt van 2 tot en met 14 mei in Tsjechië gehouden. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Tsjechië als gastland automatisch gekwalificeerd is. De enige keer dat Nederland zich kwalificeerde voor een EK was in 2010. Het EK voor speelsters onder 17 wordt sinds 2008 georganiseerd door UEFA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven