Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Prima opening voor speelsters onder 17

KNVB Media
KNVB Media
28 maart 2017, 8:45

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar won met 3-0 van Slovenië. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar is de Eliteronde prima begonnen. De ploeg rekende maandagavond in Zaltbommel met 3-0 af met het stugge Slovenië. “We hebben drie keer gescoord en geen doelpunten weggegeven. Dit is een prima start”, aldus rechtsbuiten Romée Leuchter.

Het Europees kampioenschap in Tsjechië is voor Onder 17 het doel. Na de EK-kwalificatiestrijd in het najaar, moeten nu in de Eliteronde Slovenië, Oostenrijk en Zwitserland worden verslagen. Slovenië verraste in de eerste EK-kwalificatieronde door Engeland met 1-0 te verslaan en ook nu liet de opponent zich niet zo maar vangen.

‘We waren duidelijk de betere’

We hebben weinig kansen weggegeven en waren duidelijk de betere

“We wisten vooraf niet goed wat we moesten verwachten. Maar we hebben weinig kansen weggegeven en waren duidelijk de betere”, meende Leuchter, die na rust de tweede treffer voor haar rekening nam, maar zich ook in de eerste helft aardig wat liet zien. De aanvalster van het CTO Eindhoven had een paar goede voorzetten, terwijl ze ook een aantal keer behendig langs haar tegenstander glipte. De openingstreffer kwam echter uit haar corner, toen linksback Lynn Wilms die na krap een half uur binnenkopte. 

Vrolijkheid bij Onder 17 nadat er gescoord is.

Het was echter alles behalve prijsschieten bij Slovenië. Het elftal verdedigde stug en met name de prima doelvrouw viel op. De sluitpost plukte hoge ballen eenvoudig uit de lucht en alles wat niet in de hoeken geplaatst was, pikte ze met zelfvertrouwen op. Na de pauze had Leuchter haar met een vrije trap dan toch te pakken. “Ik heb er veel op geoefend. In de eerste helft schoot ik nog in de muur, maar nu zat hij er lekker in”, aldus Leuchter, over de bal die fraai in de rechterhoek belandde. 

Zwitserland cruciaal

Nederland hield ook daarna duidelijk het beste van het spel en de ruim 800 toeschouwers zagen dat centrale verdediger Lisa Doorn na een uur opnieuw een corner binnenkopte: 3-0. “Leuk dat twee verdedigers gescoord hebben. We hebben ook veel speelsters die kunnen scoren. En mooi om te zien hoeveel mensen er op deze wedstrijd afkwamen. Je hoorde steeds de aanmoedigingen en dat geeft toch extra energie.”

Onder 17 ontmoet zaterdag Oostenrijk.

Als we ons eigen spel blijven spelen, moeten we de poule kunnen winnen en ons plaatsten voor het EK

Slovenië kwam op het veld van Nivo Sparta gedurende het duel nog wel met enkele plaagstootjes, maar serieus aan de bak hoefde doelvrouw Daphne van Domselaar nooit. Omdat Zwitserland met 2-0 afrekende met Oostenrijk, wordt het duel woensdag tegen die eerste nu cruciaal. Zaterdag wacht Oostenrijk (15 uur). “Ik denk dat we met deze drie landen gunstig geloot hebben. Als we ons eigen spel blijven spelen, moeten we de poule kunnen winnen en ons plaatsten voor het EK.” Van de zes poules plaatst ook de beste nummer twee zich nog, maar dat risico wil de formatie van Marleen Wissink niet nemen. “We willen eerste worden.”

Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Tsjechië als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK 2017 wordt gehouden van 2 tot 14 mei. 

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van deze wedstrijd.

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen