Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen EK voor Onder 17

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2015, 16:56

Foto:

Het Nederland elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich niet weten te plaatsten voor het Europees kampioenschap. In het derde en laatste EK-kwalificatieduel van de Eliteronde werd dinsdag met 2-0 verloren van Engeland.

De teleurstelling droop na afloop van de gezichten van de speelsters af. Na een snelle tegengoal probeerde de ploeg zich nog terug te knokken, maar nadat het alles op alles zette, kreeg het met een tweede treffer het deksel op de neus. 
 
Worst-case scenario
 
"Die 0-1 na twee minuten was wel het worst-case scenario”, zei KNVB-coach Maria van Kortenhof, over de kopbal die er na een vrije trap invloog. "Na twintig minuten kwamen we beter in ons spel, maar het was allemaal niet goed genoeg. Engeland is ook gewoon een sterke tegenstander.”
 
Omdat de Engelse vrouwen eerder met 2-0 van Ierland verloren, dacht het land vier treffers nodig te hebben om alsnog EK-plaatsing af te dwingen. Het zette daarom van meet af aan vol druk met vier spitsen. 
 
"Onze speelsters zijn dat helemaal niet gewend. In Nederland krijg je de tijd om op te bouwen en dat was er hier niet bij. Je kreeg nog geen seconde de tijd. Je moet dan heel snel handelen en dat lukte ons onvoldoende”, aldus Van Kortenhof.
 
Goede uitgangspositie vooraf
 
Dat terwijl Onder 17 eerder nog een prima uitslag tegen Hongarije neerzette (5-1) en Ierland op 0-0 hield. Onder 17 had nu het gehele duel echter moeite met het creëren van echte kansen. Het laatste kwartier probeerde het er toch nog een slotoffensief uit te persen, maar al snel kreeg het de 2-0 om de oren. Van Kortenhof: "Dan is het open huis en dan loop je het risico er ook een tegen te krijgen. Heel jammer. Zeker als je achteraf hoort dat een gelijkspel ook genoeg was geweest.”
 
Ierland versloeg Engeland in de eerste duel weliswaar met 2-0, maar kwam voor eigen publiek in het slotduel tegen Hongarije verrassend genoeg namelijk niet verder dan 0-0. Engeland werd daardoor poulewinnaar en grijpt het EK-ticket. 
 
Liefst 24 landen, verdeeld over zes poules, streden om zeven EK-tickets. De zes poulewinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich voor het eindtoernooi. Het EK in IJsland vindt plaats van 22 juni tot 4 juli. 
 
Statistieken: 
 
Nederland - Engeland: 0-2 (0-1).
 
Scoreverloop: 2. Wubben-Moy 0-1, 70. Stanway 0-2.
 
Nederland: Kop, De Sanders, Ypema, Nouwen, Ten Westeneind, Altelaar, Huurman (72. Van Velzen), Van den Heuvel, Kalma, Noordam, Van der Vorst.

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen